След 2 часа дебати: Приеха отчета на бюджета
След 2 часа дебати: Приеха отчета на бюджета / netinfo

С 31 гласа "за" годишният отчет за изпълнение на бюджета за приходите и разходите на Община Бургас беше приет. Той е за периода до декември 2013 година.
Темата обаче стана повод за няколкократни напускания за залата по време на августовската сесия на местния парламент в Бургас.
Въпреки двучасовите дебати, заради прекратяване на разискванията на годишния отчет за бюджета на кмета на Бургас Димитър Николов, залата напуснаха представителите на опозицията БСП и НФСБ.
Евгений Мосинов от БСП поиска пълната документация на община Бургас по договорите с КТБ. Той поиска да разбере от градоначалника с какви мотиви е избрана банката и какво ще загуби града от това решение.
"В началото на всеки финансов сезон общината изпраща писмо до Финансовото министерство за избор на банка за кредитиране, като именно от там дават разрешение за това. Разплащателните ни сметки са само в Общинска банка. МФ ни каза, че няма опасност за парите ни в КТБ. От там ни препоръчаха парите да са тази банка. Средствата в КТБ ще ни бъдат възстановени, като това не влияе на разплащанията ни", каза в отговор г-н Димитър Николов.