Депутат от БСП в кома след катастрофа
Депутат от БСП в кома след катастрофа / снимка: БСП

Бившият депутат от БСП и кандидат за следващ мандат Йордан Стойков е катастрофирал тежко тази сутрин на път за София и е в критично състояние, съобщиха от МВР в Стара Загора.

Сигналът за инцидента е подаден в 8.40 ч. Катастрофата е станала на 183-я км на магистрала „Тракия” в посока София.

Депутатът е управлявал джип „Фолксваген Туарег”, а зад него се е движила жена със „Сеат Алтеа”. Тя предприела маневра да го изпревари, но не успяла и го засякла, при което джипът влиза в канавката и катастрофира.

Стойков е бил приет в тежко състояние в болница в Стара Загора. След като е реанимиран, той е поставен в медикаментозна кома. Предстои транспортирането му в София

Той е пътувал за заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което днес бяха определени водачите на листи за изборите на 5 октомври. Стойков е предложен за водач на листата в Габрово, но от „Позитано”20 са с резервен вариант - за областния управител Николай Григоров.

Йордан Стойков е бивш кмет на Севлиево. По професия е агроинженер. Беше зам.-председател на комисиите по регионална политика и по инвестиционно проектиране в миналото 42-ро Народно събрание.