Губернаторът става кандидат-депутат
Губернаторът става кандидат-депутат / снимка: vn.government.bg

Областният управител на Варна Иван Великов ще се яви като кандидат-депутат на предсрочния парламентарен вот през октомври. Губернаторът, който е редови член на БСП, е поставен на пета позиция в листата с кандидати за народни представители от Коалиция „БСП - лява България".

От Областният съвет на левицата съобщиха, че листата им за Трети варненски многомандатен избирателен район е вече подредена. Водачът Ангел Найденов бе определен вчера с решение на Националния съвет на партията. След гласуване членовете на Областния съвет на БСП-Варна решиха втори да е областният председател Красимир Янков, а трети - Борислав Гуцанов. Друг доскорошен депутат - Георги Андреев, заема четвъртата позиция.

След Иван Великов се нареждат Христо Боев, Мая Раданова, Светлана Такева и Стефан Димитров. По-нататък в листата са Милена Драгнева, Десислав Тасков, Николай Джагаров, Димитър Чутурков(понастоящем заместник-областен управител), Пламен Стоянов, Цонко Цонев, Йорданка Йорданова, Алекси Алексиев, Януарий Вичев, Георги Борисов, Иво Стамболийски, Тодор Недев и Пламен Митев.

След окончателно съгласуване на предстоящия Национален съвет на БСП, към листата ще бъдат утвърдени позициите и лицата, които ще участват от гражданската квота и коалиционните партньори.

Не е изключено подреждането в първата петица да бъде променено, тъй като представител от гражданската квота е проф. Анелия Клисарова - министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски. Тя бе подкрепена от делегатите при тайното гласуване по време на градската конференция на партията преди дни. В списъка с подкрепените представители на гражданската квота са още Валери Миланов, Енислав Димитров, Петър Курумбашев и Радослав Гайдарски.