Поддържат Стойков в медикаментозна кома
Поддържат Стойков в медикаментозна кома / БСП - Габрово

Все още поддържат катастрофиралия в събота на автомагистрала „Тракия“ ексдепутат от 42-то Народно събрание и кандидат за депутат в предстоящите парламентарни избори от листата на БСП Йордан Стойков.

Според допълнителната информация, събрана от „100 вести“, в резултат на катастрофата бившият кмет на Севлиево е получил тежка черепно-мозъчна травма и множество фрактури по тялото. От пресцентъра на левицата съобщиха вчера, че състоянието на колегата им продължава да бъде стабилно, а днес предстоят оперативни интервенции.

След катастрофата Йордан Стойков беше приет в болницата в Стара Загора, а оттам още същата вечер е транспортиран във Военно-медицинска академия в София. Старозагорски сайт твърди, че „според лекари положението на пациента им ос-тава критично и има опасност за живота му“. Факт, който вчера категорично беше опроверган от габровската левица, от пресцентъра на която заявиха, че той се стабилизира.

Трета страница на "100 вести" отделя място за политика. Васил Папазов от "Синьо единство", партия която е в коалиция "Десните" разсъждава за дясното и лявото, през неговия си начин на разбиране на нещата.

Политическият коментар в изданието е посветен на коалициите. В статията пише: "На жалка и никому неинтересна игра прилича българската политика. Тя е нещо като родния футбол - колкото по-малко зрители се изсипват на стадионите, толкова повече милиони се превъртат през системата. В политиката пък колкото по-малко избиратели имат желание и убеждение да гласуват, толкова повече средства преминават през отделните нива.

Преди близо 10 години българите се шокираха от коалицията, създадена между НДСВ, БСП и ДПС, въпреки че тя имаше реални политически измерения.  Днес май хората не се шокират от коалициите, които биват създавани. Малки партии създават общи формирования, под чиято шапка да се явят на изборите за нов парламент. С надеждата да влязат в следващото Народно събрание. Интересно е, след като не се шокира, дали българинът ще ги подкрепи. Защото липсата на изненада не означава непременно, че приемаш дадена ситуация.

Ансамбъл "Филип Кутев" идва за 50-я рожден ден на АЕК "Етър", съобщава още изданието.

Трупата на Държавния куклен театър в Габрово приключи с лятната почивка и започна новия сезон с репетиции за бъдещата премиера - „Свинарят“, съобщи директорът на театъра Илиян Иванов. Драматизацията и постановката на пиесата на Андерсен е направена от режисьора Теменужка Коларова. Работата по нея започна още в края на миналия сезон. Сега остава за 5-6 дни репетиции, за да се довърши, и на 19 септември малките зрители и техните родители и близки ще могат да гледат най-новата премиера за този сезон.