Набуко от Верди в Летния театър на 23 август
Набуко от Верди в Летния театър на 23 август / ТМПЦ Варна

Най-големият съвременен Вердиев бас Карло Коломбара (Италия), звездата на Букурещката национална опера Сорина Мунтеану и световноизвестният български баритон Кирил Манолов ще превърнат спектакъла на „Набуко” на 23 август от 21 часа във Варненския летен театър. Концертът е част от програмата на Опера в Летния театър и ще се проведе под диригентската палка на Маестро Борислав Иванов.

Постановката е на режисьора Кузман Попов. Трета по ред опера в творчеството на Верди, „Набуко” е първата, която му носи признание. В биографичен аспект “Набуко” се оказва най-важният етап за формиране на Стила Верди, превърнал го в най-големия оперен композитор на всички времена.

Аудиторията на Опера в Летния театър – Варна 2013 също имаше възможността да се възхити на брилятния Фалстаф на Кирил Манолов, а в Опера в Летния театър – Варна 2014, освен в Оперната гала (18 август), сега ще го аплодира и в една от другите му големи роли – Набуко в „Набуко” от Верди.

Останалите роли в спектакъла на «Набуко» на 23 август ще изпълнят Гео Чобанов (Жрец), Илина Михайлова (Анна) и Христо Ганевски (Абдало).