Падналата с асансьор жена все още е с опасност за живота, предстоят й операции
Падналата с асансьор жена все още е с опасност за живота, предстоят й операции / БГНЕС
Падналата с асансьор жена все още е с опасност за живота, предстоят й операции
74403
Падналата с асансьор жена все още е с опасност за живота, предстоят й операции
  • Падналата с асансьор жена все още е с опасност за живота, предстоят й операции

Остава опасността за живота на 41-годишната Мария Ваклинова, която преди ден пострада при падане на асансьор в столицата. Това каза за Дарик д-р Димитър Димитров, директор на столичната болница „Св. Анна”, чиито лекари се борят за живота на пострадалата.

Димитров уточни, че трябва да минат между 3 и 5 дни, за да може със сигурност да се каже, че опасността за живота й е преминала. Положителното към момента е, че състоянието на Ваклинова позволява медиците да извършват последващи операции.

Първата нощ в болницата е преминала спокойно за Мария Ваклинова, разказа Димитров. „Пациентката е изкарала спокойно нощта след тежките операции, на три органа бяха направени операции вчера, хемодинамиката е стабилна, тя е в медикаментозна кома”, съобщи докторът.

Днес медиците са обсъдили готовността си да предприемат последващи операции, добави изпълнителният директор. Те обаче трябва да се консултират с близките на пострадалата.

„Вчера беше много трудно да се издирят, това е за втора и трета операция. Втората операция е за прешлените, има счупени компресивни прешлени. Третата операция е лошо счупване на левия глезен. Има едни банални подробности, че Здравната каса не заплаща всички импланти. Ние ще препоръчаме точно какви, те вече са измерени на скенери, и близките ще трябва да се ангажират с доставката. Час по-скоро трябва да направят това, за да не опорочаваме следващите етапи”, обясни д-р Димитър Димитров.

Едва след 3 до 5 дни обаче ще може със сигурност да се правят повече прогнози за състоянието на Ваклинова, подчерта още д-р Димитров.