Конкурсът Нарисувай песента отново очаква музикалните детски рисунки
Конкурсът Нарисувай песента отново очаква музикалните детски рисунки / снимка: организатори

До 10 септември организаторите на конкурса за детски рисунки „Нарисувай песента" очакват творбите на малките художници. За втора поредна година Международният конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра" организира в рамките на своята богата съпътстваща програма тази нетрадиционна надпревара за малчуганите.

Целта на конкурса е чрез иновационен подход да популяризира най-добрите образци на българската поп музика и приобщи младата аудитория към идеите за чиста интонационна среда на МК „Сребърна Янтра" - В. Търново.

Организаторите предоставят примерен списък от националната съкровищница на български популярни песни, който участниците „да нарисуват" по желание. Всяка една от тези песни носи голям емоционален заряд, силни послания и много красота. Сред песните за „нарисуване" са такива обичани хитове като: „Моя страна, моя България", „Една българска роза", „Янтра" (музикална емблема на конкурса), „Детски спомен", „Я кажи ми, облаче ле бяло", „Приятели", „Клоунът", „Ах, морето", „Нашият град", „Топъл дъжд" и др.

За улеснение на малките художници, в интернет на адрес  http://narisuvai-pesenta.hit.bg/ могат да намерят статута и списъка с песните, както и видеоклипове в YouTube, които да им помогнат да развихрят фантазията си.

Право на участие имат всички деца на територията на Община В. Търново на възраст до 8 навършени години. Всеки участник може да представи не повече от 4 рисунки. Творбите да са върху лист А4 или блок №4, а техниката е по избор. На гърба на всяка рисунка трябва да бъде изписана следната информация: трите имена на участника, възраст, детско заведение, точен адрес, телефон и е-мейл за връзка с родителя (учителя),  заглавието на песента, по която е нарисувана рисунката.

Адрес за предаване на рисунките: 5000, Велико Търново, пл. „Майка България" 1, ВОЕНЕН КЛУБ, Студио „РУМИНА" (за конкурса „НАРИСУВАЙ ПЕСЕНТА").

Комисия под председателството на проф. Христо Цацинов ще оценява рисунките. Ще бъдат раздадени награди за 1, 2 и 3 място, 2 специални награди, 10 поощрителни, както и диплом за участие на всички малки художници.

Експозиция с рисунките от конкурса „Нарисувай песента" ще бъде подредена в МДТ „К. Кисимов" по време на международния конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра" - 26-28 септември, а наградите ще бъдат обявени и връчени на гала концерта на 28.09.2014 г. (неделя) от 19.00 ч. в театъра.