Кристиян Коев няма да влезе в листите на ДПС, но остава ангажиран с партията
Кристиян Коев няма да влезе в листите на ДПС, но остава ангажиран с партията / NovaNews.bg

Флейтистът Кристиян Коев няма да оглави листата на ДПС в Перник. Това съобщи самият той в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

„Имах предложение от ДПС. Приех с голямо удоволствие, като се надявах, че мога да оправя ангажиментите си с концертите. Вчера помолих Лютви Местан за среща и обясних, че нямам как да поема ангажимента и го помолих да ми даде няколко месеца, за да си оправя ангажиментите. Оставам ангажиран с ДПС, но към момента не влизам в листите на партията", обясни Коев.

По думите на музиканта единствената партия, която той е видял и където има някакъв разум и умереност е ДПС, затова е решил да приеме предложението да влезе в редиците на Движението.

Според Коев начинът да се промени нещо е като тези хора, които имат качества, влязат в различни партии и политиката.

„В началото на протестите нямах поглед върху политически живот. Бях опитомен гражданин, който протестираше за едни сметки. Но арестът ми ме насочи да гледам внимателно към политически живот", каза музикантът.

Попитан какво мисли за Ахмед Доган, той отговори, че рядко се ражда толкова голям политик. „За съжаление няма толкова много политици като него", допълни той.