Кирил Добрев е водач на листата на БСП в Габрово
Кирил Добрев е водач на листата на БСП в Габрово / DarikNews.bg, архив

Националният съвет на БСП утвърди Кирил Добрев за водач на листата в 7 МИР - Габрово. Социалистите в Габрово сами поискаха първото място да е за сина на легендарния лидер на левицата от 90-те години Николай Добрев. Бившият здравен министър в кабинета "Орешарски" Таня Андреева, чието име се завъртя в пресата днес като възможен вариант за водач, е в друга листа.

Предложението, представено в Националния съвет на БСП от габровската организация бе с три варианта за водач - Йордан Стойков, Николай Григоров или Кирил Добрев. Областният управител Николай Григоров вече е гласуван на второ място, бившият депутат и бивш кмет на Севлиево претърпя сериозен инцидент на пътя.

Кирил Добрев е роден на 18 април 1972 година в град София. Син на покойния вътрешен министър Николай Добрев. Завър­шва „Хидрогеология“ в Минно-геоложкия универ­ситет и „Финанси“ в УНСС. Става депутат в 40-то и 41-во Народно събрание - избран от парламентарната група на Коалиция за България. От 2006 година оглавява областната Софийска организация на БСП.