Двойки с репродуктивни проблеми получиха финансова помощ, очаква се първото бебе
Двойки с репродуктивни проблеми получиха финансова помощ, очаква се първото бебе / DarikNews.bg, архив

22 двойки от община Сливен са получили финансова помощ от Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Сливен. Очаква се през януари 2015 година да се роди и първото бебе. Общо 22 двойки са кандидатствали за финансова подкрепа от септември 2013 г. до 25 август тази година. Всички те са одобрени, тъй като са отговаряли на изискванията на Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на община Сливен.

Максималната сума, която Община Сливен отпуска в рамките на календарната година на всяка от двойките е 2 000 лева. Сумата е предназначена за дейности, за които през същата календарна година не са отпуснати средства от Центъра „Фонд за асистирана репродукция”.

Приемът на документи продължава. Средствата в Общинския фонд се осигуряват от бюджета на Община Сливен. Документите на кандидатите се разглеждат и одобряват от комисия, която заседава всяка последна сряда на месеца.