Цветанов: Високата активност е гарант за липса на пробойни в изборния процес
Цветанов: Високата активност е гарант за липса на пробойни в изборния процес / dariknews.archive

Според Цветан Цветанов, удвояването на броя на избирателните секции извън страната дава възможност на всички български граждани, които живеят в чужбина да могат да гласуват. Според него в Европа се говори за увеличаването им.

На срещатата си с медиите в Плевен той сподели, че относно възможните „пробойни" се надява в кампанията преди изборите да не се случат внушенията и манипулациите от 2013 г., направени чрез сигнал за двойни дъна, изнесени бюлетини и други възможности за манипулиране а изборния процес.

„Самият факт, че на 11 май се направи тази измама, даде взможност да имаме едно измамно правителство, което под формата на управленски мандат на задкулисието искаше всячески да управлява, но това беше разбрано много бързо от българските граждани", каза Цветанов и коментира, че управляващите са взели възможно най-правилното решение - да подадат оставка.

„За мен, за да няма пробойни, единственият шанс е високата избирателна активност. Това ще може да противодействана всички възможни пробойни, на които някои партии разчитат като на основен инструмент за провеждането на избори, а това всъщност е контролиран и купен вот.

Цветанов заяви, че ПП ГЕРБ залага на висока избирателна активност, позитивна и реална кампания.
„Надяваме се, че с една висока избирателна активност ще можем да неутрализираме схемите, които някои политически формации използват само и единствено в изборния процес".

Той коментира факта, че в листите на ДПС са включени много от досегашните министри.
„Това доказва, че БСП е била мандатоносител, Сергей Станишев е работил в услуга на ДПС, защото всички тези министри и дори премиерът, бяха представяни толкова широко няколко месеца преди изборите през 2013 г., това доказва, че мандатоносител е била БСП, но тези, които са се възползвали и реално са имали своите министри и министерски кресла, са ДПС. Точно затова ние се борим за една убедителна победа, за да можем да направим всичко на принципна основа и да можем да разчитамена парламентарна подкрепа от всички парламентарно отговорни партии".

Цветанов каза, че ГЕРБ ще заложи на няколко приоритета, определящи бъдещето на държавата.
„Това е да се възползваме от европейското финансиране, да върнем доверието на Брюксел и на евроатлантическите ни партньори - във финансовата част и сектор „Сигурност", а по отношение на геостратегическите проекти като Южен поток вярваме, че никога българско правителство няма да се държи толкова неадекватно при финализирането на стартираните проекти".

Цветанов каза, че в момента ЕК се занимава с България с фокус „Южен поток", точно за това, че правителството ни не се съобази с Третия либерализационен стълб, което се оказва пречка за нормално членство в ЕС и заради това е стартирана наказателна процедура.

За това и за да избегнем неустойките трябва да имаме отговорно правителство, приоритети и истински парламентаризъм, който един бъдещ председател на Народното събрание в лицето на г-жа Цецка Цачева