Гришо с дебют на централния корт в Ню Йорк
Гришо с дебют на централния корт в Ню Йорк / снимка: Guliver/Getty Images

Специален мач предстои на голямата българска звезда на тениса Григор Димитров тази нощ. Той ще дебютира на най-голямата арена в този спорт "Артър Аш Стейдиъм" в мача си от третия кръг на US Open срещу белгиеца Давид Гофен, съобщава Gong.bg.

Двубоят е последен от програмата на корта и с него се закрива вечерната сесия. Очаква се да стартира около 3:30 - 4:00 часа рано тази сутрин.

Преди Гришо и белгиеца, в програмата е включен двубоят между бившата номер едно при жените Йелена Янкович, която елиминира Цветана Пиронкова във втория кръг, и Белинда Бенчич. Те започват в 2:00 часа тази сутрин.

При победа, Димитров за първи път ще си гарантира участие във втората седмица на последния за годината турнир от Големия шлем. Ако преодолее Гофен, следващият му съперник ще е французин.

На осминафиналите родната звезда на тениса ще се изправи срещу победителя от двубоя между Гаел Монфис и Ришар Гаске. И двамата са изключително неудобни съперници, а играят помежду си няколко часа преди българина.

Иначе Григор Димитров досега има една победа над следващия си опонент. Гофен обаче се намира в суперформа и напоследък не спира да печели, така че не трябва да бъде подценяван.