Р.Гечев:ГЕРБ нямат очи да ходят в Белене и на тяхно място бих заобиколил този град
Р.Гечев:ГЕРБ нямат очи да ходят в Белене и на тяхно място бих заобиколил този град / archive.dariknews

"Това е едно доста странно изказване, тъй като ГЕРБ пред целия български народ бяха против проекта в парламента и го блокираха, заедно с нашите бивши и сега вече техни партньори - ДПС и блокираха и Южен поток. Така, че ГЕРБ изобщо нямат очи да ходят в Белене и на тяхно място бих заобиколил този град!". Това каза водачът на листата на БСП в 15-ти МИР-Плевен Румен Гечев, след подаването на листата с кандидати на партията за предсрочните парламентарни избори в РИК, по повод заявената от ГЕРБ амбиция за "пробив" в град Белене на изборите.

"АЕЦ-"Белене" е проект, който ние винаго сме подкрепяли и аз като водач на листата и като бъдещ депутат, ако така решат нашите съграждани, ще направяа всичко възможно, този проект да се реализира, тъй като той е важен за България и разбира се за Плевен", каза Гечев. Той добави, че заедно с проекта Южен поток и двата проекта са много важни за българската икономика. "Те са двата проекта, които могат да динамизират растежа, тъй като ние сега поддържаме растеж, който е малко по-висок от средноевропейския, но е крайно недостатъчен за България за да достигнем по-добри европейски стандарти и именно за това трябва да направим всичко възможно за да продължим проекта "Белене".

Румен Гечев коментира, че за да се постигне това, в парламента ще са необходими 121 гласа за взимането на окончателното решение. "Мисля, че ако българският народ прецени правилно, а той преценява правилно, след изборите ще можем да съберем достатъчно гласове.

Относно горещите страсти около реденето на листите на БСП в някои региони в страната, Гечев коментира: "БСП е единствената партия, която редеше листите под прожекторите. Времето за емоции свърши и сега започваме да работим заедно, всички".