БСП и АБВ също регистрираха листите си в РИК
БСП и АБВ също регистрираха листите си в РИК / © Dariknews.bg, архив

И Коалиция „БСП-Лява България“ регистрира листата си за участие на предстоящите парламентарни избори днес. Тя включва 16 кандидати, като на първо място е бившият заместник-министър на околната среда Чавдар Георгиев, следван от ексобластната управителка Райна Йовчева и Добромир Задгорски, който е от гражданската квота. Амбицията на социалистите е да вкарат в бъдещия парламент най-малко трима депутати от Хасковския избирателен район, коментира водачът Чавдар Георгиев.

8 са кандидатите в листата на партия АБВ. На първо място е писателят Емил Кало от София, следват хасковлиите Христо Димов и Харалан Захариев. Кало отрече слуховете, че членове на партията масово искат да я напуснат, заради спуснат човек от столицата за водач. „Ние сме амбициозни и смятаме, че ще преминем 4-процентната бариера“, каза още Кало и добави, че ще се стремят да докарат двама души от Хасковско в бъдещото Народно събрание.

Днес листата си регистрира и коалиция „Нова сила“. Кандидатите в листата са 11. Водач е председателят на една партиите в коалицията - БНРП, Георги Майоров, на второ и трето място са Костадин Костадинов и Цанко Плачков.