Рожден ден на Дарик изцяло в подкрепа на кандидатурата ни за културна столица на Европа
Рожден ден на Дарик изцяло в подкрепа на кандидатурата ни за културна столица на Европа / DarikNews

„На многая лета“, в изпълнение на тенора от пловдивската опера Ивайло Михайлов и обственика на единственото частно национално радио Радосвет Радев, взриви публиката на партито за 17-годишния рожден ден на Дарик Пловдив.

Г-н Радев впечатли всички с великолепния си басов глас, а Ивайло Михайлов призна, че Дарик е неговото радио още от студентските му години и протестите през 97-ма. Освен това впечатляващо и първо по рода си изпълнение, гостите имаха възможност да присъстват на още няколко културни акцента в празничната програма, в подкрепа кандидатурата на Пловдив за европейска столица през 2019г.

Журналисти на Дарик радио от цялата страна и интернет компанията Нет инфо, която е най-голямата информационна уеб мрежа в България, направиха първата по рода си нощна разходка в Пловдив. Техен гид бе лично заместник-кметът по културата Стефан Стоянов, който в продължение на час разказваше запалено  историята на най-известните и интересни забележителности в града.

Една от по-дългите спирки по време на нощния тур бе в квартал „Капана“, известен като „пловдивското Сохо“, където има десетки занаятчийски работилници и арт ателиета. Идеята възникна внезапно навръх празника на Дарик Пловдив, също в подкрепа кандидатурата на града за Европейска столица на културата.

Стоянов определено спечели вниманието и симпатиите на всички журналисти, като в непринудена обстановка акцентира върху предимствата на града ни пред останалите кандидати в надпреварата. Най-много въпроси задаваше Людмил Кърджилов от Darik Nostalgie, а водещият на "Седмицата" Кирил Вълчев бе готов и за втори нощен тур през Стария град.(Още интересни моменти за събитието може да чуете от прикачения звуков файл)

Преди среднощната разходка присъстващите на партито имаха уникалната привилегия да слушат на живо оперния певец Ивайло Михайлов, който изпълни в ресторант"Евмолпия" на Новотел Пловдив „Наздравица“ от операта „Травиата“ на Верди и арията „Nessun dorma“ от операта „Турандот“ на Пучини. Гостите чуха и неговата версия на песента Volare, чиято премиера бе в ефира на Дарик Пловдив в предаването “Историята на…“ през април.

Димитър Туджаров – Шкумбата и водещите на "Дарик кафе" Михаил Дюзев и Иво Райчев представиха камерния спектакъл „Приятели мои“ , също в подкрепа на кандидатурата на града ни за европейска столица на културата.

Нощната разходка приключи на обновения Римски стадион в центъра на града.
До зори празникът продължи в арт клуб „Библиотеката“, където журналистите демонстрираха завидни гласови данни на импровизираното караоке парти, а след това взеха първи уроци по кадрил от известния инструктор по танци и водещ на “Непознатата музика” по Дарик – Гаро Узунян.