Б.Борисов:Цинично е този, който подписа споразумението за шистов газ, да протестира
Б.Борисов:Цинично е този, който подписа споразумението за шистов газ, да протестира / archive.dariknews

"Смятам, че е цинично, след като ГЕРБ наложи мораториум в парламента за шистов газ - от една страна министърката Светлана Жекова да разрешава в рамките на една - две седмици - нещо, което би създало обществено напрежение - категотично съм против. И второ - тези, които са подписали заповедта в лицето на министър Стойнев, сега да правят протести", каза Бойко Борисов в Плевен и добави, че в сайта на Министерството на икономиката и енергетиката много лесно може да се види кой и кога е подписал сделката.

"При цялото ми уважение към тази партия/БСП/, вече дори не мога да следя, колко са непоследователни и вчера вече лъжите им толкова ме вбесиха, че направих и нещо, което не е присъщо за мене, но не може на всяка втора дума, да си миеш ръцете с ГЕРБ, с нашето правителство и в същото време да лъжеш най-безобразно".

Бойко Борисов отбеляза значението на добрата инфраструктура. В тази връзка той похвали направеното от кмета на Плевен. „Помня само до преди два месеца какви таралясници се движеха, да го е страх човек да се вози в него", каза той. Според него, по-добрите условия за живот са, да има превози като хората, улици като хората, да има детски градини, спортни площадки, култура и има изкуство. "И действително, ако запретнем ръкавите и работим за България, има шанс за България и да живеят хората в по-добри условия", каза Борисов.