Кирил Добрев: Поведох листата, за да развенчая мита, че в региона ГЕРБ е непобедим
Кирил Добрев: Поведох листата, за да развенчая мита, че в региона ГЕРБ е непобедим / netinfo

"Не съм от Габрово и това може да е недостатък в очите на някои. Но аз искам да изтъкна предимствата на този факт. Нямам икономически интереси, не съм участвал в разпределението на обществени поръчки. Това ми дава възможност да съм безпристрастен и да защитавам интересите на честния бизнес и обикновените хора", заяви Кирил Добрев, водач на листата на коалиция "БСП лява България".

Днес кандидатите за народни представители на политическата формация бяха представени пред обществеността.

"Ще водим честна кампания. Ще бъда честен в това къде сгреши БСП и какво постигна. При своето управление ние допуснахме няколко фатални грешки - в коалицията с ДПС, в част от кадровите назначение, във външната политика. Тук ще бъда изключително безкомпромисен.

Но не мога да не подчертая постиженията. Винаги, когато БСП е управлявала е имало спокойствие, както за бизнеса, така и за обикновените хора. Имаме ръст на икономиката и на доходите.

Разчитам, че габровци не са загубили своята историческа памет. Много скоро се разделихме с едно управление на държавата, през което фалираха 300 000 фирми, а безработицата скочи с 400 000 човека. Имахме смазан бизнес, страх, репресии, проверки", каза още Кирил Добрев.

Три са слоевете в обществото, към които ще бъдат отправени посланията на коалиция "БСП лява България", стана ясно от думите на водача на листата.

"Първата група е на работещия бизнес. Без работеща икономика няма силна държава.

Втората група е активното поколение, което избра да остане и да създаде своите деца в България. За тях, когато БСП е била на власт, е имало предимства и насърчителна политика.

Третата група са българските пенсионери. Те с нетърпение чакат да дойде БСП на власт, за да им бъдат увеличени пенсиите.

Кампанията ми не свършва след 30 дена. Тя продължава 4 години. Ще вложа много емоция и много чувство. Можех да се "шмугна" в някоя друга листа, ако просто исках да стана депутат. Съгласих се да бъда водач в региона, за да развенчая мита, че тук ГЕРБ е непобедим".

Отношението на Кирил Добрев към ДПС

"Винаги съм имал изчистена позиция относно коалицията на БСП с ДПС. И тя е отрицателна. Коалиции винаги се правят с характер. ДПС и ГЕРБ си подаваха топката много услужливо през последните месеци от работата на последния парламент. БСП си е платила цената за коалицията с ДПС. По време на кампанията можем да поработим ДПС да нямат депутат от региона".

Габровско лоби в новия парламент

Много добра идея е да има лоби на областта в парламента. Готов съм с много инициативи. Много от темите, които и ГЕРБ повдигат, свързани с инфраструктурата и с тунела под Шипка, например, съм готов да ги подкрепя. Смисълът в политиката е да се правят добри неща за хората. Аз и екипът ми ще бъдем много градивни. Всичко, което е за района ще бъде подкрепено от нас. Всичко, което е деформирало средата тук ще бъде наказвано и заклеймено.

Листата на коалиция "БСП лява България", за която се гласува с номер 22 в бюлетината

1. Кирил Николаев Добрев

2. Николай Георгиев Григоров

3. Петинка Василева Михайлова

4. Петя Манева Перпериева

5. Първан Пламенов Димитров

6. Стефка Борисова Пенкова

7. Евгени Красимиров Генов

8. Кирил Митков Мирчев- ПБС

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!