Мая Манолова: Бойко Борисов не е непобедим. БСП откри кампанията си в Кюстендил
Мая Манолова: Бойко Борисов не е непобедим. БСП откри кампанията си в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Коалиция БСП- Лява България, с №22 в бюлетината откри предизборната си кампания в Кюстендил, пред препълнената голяма зала на читалище „Братство 1869". Представени бяха 8- те кандидати за депутати, а на сцената се качиха водачът на листата Мая Манолова, д- р Иван Ибришимов, Харалампи Златанов, Иван Андонов, Елеонора Христова и Илчо Дамянов. Самодейни състави от общината поздравиха с изпълненията си присъстващите на митинга- концерт.
„Познавам всеки един от Вас лично и си имаме доверие. Не ми се налага да измислям послания и обещания, защото преди 1 година също ви гледах в очите и поех обещания за Кюстендил и областта, и за България. Сега е дошъл момента, аз и колегата Иван Ибришимов да отчетем какво направихме за краткия управленски мандат на БСП. Кюстендил много се промени за тази 1, 4 г. И вие го виждате- детски площадки, градинки и тротоари. Нашият град е по- различен и по- добър. До месеци ще завършат важни проекти- изграждането на римската стена, на здравния център, на балнеосанаториума, на сградите на КНСБ и ДНА. В Дупница, през следващите месеци ще започне и надяваме се да бъде довършена спортната зала, за която Иван Ибришимов положи много усилия.


Направихме не малко и за България- размразихме доходите, подкрепихме и пенсионерите и младите семейства,спряхме рекета към бизнеса, прогонихме страха", заяви водачът на листата на БСП- Лява България Мая Манолова. Тя посочи, че в предизборно време се появяват много месии, като един от тях се опитвал да обясни на българските граждани, че той бил единственият възможен избор.
„Аз вярвам в мъдростта и разума на хората от областта. Ако Бойко Борисов вярваше във всенародната любов нямаше да влиза във властта по нечестен начин , чрез служебното правителство на Георги Близнашки. То уволнява хора и връща кадрите на ГЕРБ, връща по нечестен начин ГЕРБ във властта. Гражданите на Кюстендил се възпротивиха, че се уволняват специалисти, за да се слагат кадри на ГЕРБ. В хората има енергия, гняв и те ще протестират и срещу другите безобразия на правителството на Близнашки, и следващата седмица ще протестираме срещу намеренията му да увеличава цената на тока, след като правителството на Орешарски намали на два пъти цената на тока", каза от трибуната Манолова.
Симпатизантите на листата в залата казаха- Не, на това да продължи да ни управлява правителството на Г. Близнашки и изразиха готовност да защитят хората пресирани от служебните министри.


Социалистите казват- Не, на бъдещо управление на ГЕРБ и ДПС, с №22 в бюлетината.
„Ако позволим ГЕРБ да се върне в областта, това означава социалните придобивки да бъдат отнети, стотици мислещи хора да се уволнят от работа, за да се назначат на тяхно място послушковци на ГЕРБ. Това означава да върнем града ни години назад и да му се отнемат милионите, които отпусна кабинета на Пламен Орешарски.
Тези, които ни обвиняваха за коалицията с ДПС, сега са се прегърнали с тази партия. Нещо повече, ДПС изпрати за водач в Кюстендил, където сигурно няма и един мюсюлманин, Александър Методиев- Бате Сали. Няма да позволим ГЕРБ и ДПС да управляват България и Кюстендил. БСП в Кюстендил е силна и побеждаваща. Доказахме, че Бойко Борисов не е непобедим. Можем да го победим и сега ако тръгнем със самочувствие в тази предизборна кампания. Ще поискаме вашата помощ в тази кампания, за да можем да изпълним ангажиментите си към Вас, децата и семействата Ви. Нека тръгнем заедно по пътя към Победата. Победа!", заключи словото си Мая Манолова и залата й отвърна- Победа!, с №22 в бюлетината.


„Чест е за мен, че съм част от листата за народни представители на БСП. За мен е чест, че съм част от кандидатите на кюстендилската партийна организация. Една организация с минало, с настояще и съм сигурен с голямо бъдеще. Една организация, която има за свои лидер г- жа Мая Манолова, която е политик не от национално, а от европейско значение. Победа!", заяви при откриването на кампанията на БСП - Лява България Иван Андонов, представител на гражданската квота, председател на ОС и читалище „Братство".


Третият в листата Харалампи Златанов е началник на един от рудниците в Бобов дол. Той е също представител на гражданската квота, като предложение на сдружение „Модерна България".
„Аз съм безпартиен и никога не съм се занимавал активно с политика, но онова, което става в бранша, в който работя ме кара да приема това предизвикателство, защото в бранша има голямо напрежение, вследствие на неадекватната политика на ГЕРБ към енергетиката. С вашето съдействие се надявам да постигнем един добър резултат на изборите, който да доведе до една по- силна, лява политика за областта", каза Златанов.


Симпатизантите на коалицията поздрави и Илчо Дамянов, бивш кмет на Сапарева баня и бивш секретар на президента Георги Първанов.
„Много хубаво е да се строят магистрали, спортни зали и др. престижни обекти, но едва ли има по- лошо нещо от това да нямаш хляб, да нямаш лекарства и да нямаш с какво да изпратиш детето си на училище. Ето защо, ние заставаме пред Вас, защото ние сме лявата партия на България. Независимо от нашите грешки и трудностите, през които минаваме, нашата партия винаги е поставяла учението, хляба и лекарствата на първите места в програмата си. Срещу нас има един силен противник, добре организиран и мотивиран. Затова сега е момента, в който ние да възстановим нашият отборен дух и желание за победа. Победа!, призова Дамянов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!