Стартира кампания в помощ на пострадалите от наводненията в община Димитровград
Стартира кампания в помощ на пострадалите от наводненията в община Димитровград / DarikNews

Кампания за набиране на материални помощи за пострадалите от наводненията в община Димитровград стартират от днес общината и местната фондация „Подари усмивка”. Благотворителната акция ще продължи до 14 септември включително, от 10 до 19 ч. в офиса на фондацията на партерния етаж на бившия ДетМаг на бул. „Раковски” 16, офис 3, където ще се събират помощите.

Стартира кампания в помощ на пострадалите от наводненията в община Димитровград
netinfo

 

Необходими са: пакетирани трайни храни, пакетирана храна за директна консумация, почистващи препарати и дезинфектанти, дрехи, подходящи за предстоящия зимен сезон, завивки, спално бельо, мебели, домакински уреди и всичко от първа необходимост. Няма да бъдат приемани нетрайни хранителни продукти и храни, които изискват специален режим на съхранение, предупреждават организаторите.
Имаме нужда от доброволци, които да осигурят постоянно присъствие в пункта за приемане на помощите, както за пакетиране и опаковането на събраното.

Стартира кампания в помощ на пострадалите от наводненията в община Димитровград
netinfo

Набираме и доброволци, които да помагат на място, при отводняването и почистването на домове на пострадалите. Осигурен е транспорт до съответните населени места, уточняват организаторите на кампанията. Телефонът за връзка е: 0885779742

Община Димитровград обяви и набирателна сметка в помощ на пострадалите и засегнатите от наводненията. Сметката е с № BG27RZBB91553322303809, банков код: RZBB BGSF, "Райфайзенбанк"  АД, клон Димитровград.