Цветелина Дамяновска: Хората вече са на прага на своето търпение
Цветелина Дамяновска: Хората вече са на прага на своето търпение / Дарик Враца
Цветелина Дамяновска: Хората вече са на прага на совето търпение
74700
Цветелина Дамяновска: Хората вече са на прага на совето търпение
  • Цветелина Дамяновска: Хората вече са на прага на совето търпение

Това е единствената партия, която всички което предлага като ангажименти след това въпреки трудностите изпълнява, обяви днес втората в листата на Коалиция „БСП – Лява България“ за врачанско Цветелина Дамяновска. Тя обясни мотивите си да се впусне в предизборната кампания. „Хората в цялата област имат нужда от работни места, по-добри доходи, да могат сами да се грижат за семействата си. А не да изпадат в състояние на „подмизерно“ равнище и да бъдат търгувани за 20 – 30 лв.

През цялата кампания ще пледирам да се спре това престъпление – купуването на гласове. Това е най-големия бич. И евроизборите показаха, че купуването на гласове води до ефективност на партии които са свързани с корпоративни интереси и търсят своето представителство за да могат да печелят“ заяви Дамяновска.

Тя допълни, че е убедена, че в Народното събрание трябва да има представител на Враца, който да се занимава със социалните ангажименти, с осигуряването на работа, заедно с останалите, които ще бъдат избрани на 5 октомври. „Хората са вече на края на своето търпение, те няма да търпят повече обещания, прокламации и неизпълнения“, допълни Цветелина Дамяновска.

Водачът Георги Божинов отдели най-много време от изложението на проблемите около наводненията в България. Той посочи алгоритъма по които трябва незабавно да тръгне служебното правителство, за да може България да получи пари от Европейския фонд за солидарност. Идеята е подсказана от Брюксел, но по нея не се правело нищо.

Отделно от това Божинов обяви, че България я чакат много сериозни предизвикателства в следващите дни. „Едното от тях е Ислямската република, която се намира само на една държава разстояние от нас, това е най-голямата заплаха от тероризъм в целия свят“. Допълнителна заплаха е и вътрешното противопоставяне“, обяви още Божинов.

 

Цялата листа бе представена от областния председател Делян Дамяновски. На трето място е Тома Томов – коалиционен партньор, следват Мая Тодорова – бивш зам. Министър на спорта в правителството на Пл.Орешарски, Цветелина Теодосиева – филолог, бивш кмет на с.Търнава, Васил Стоянов – финансист, общ.пред. на БСП в Козлодуй, Людмил Маринов – икономист, занимава се с частен бизнес, доктор на науките Людмила Тодорова – учен в областта на селското стопанство, инж.Николай Йорданов –, работи в областта на информационните технологии общ. пред. на БСП Оряхово, Наталия Цветкова – д-р на ПГТР, проф. Иван Пенчев – представител на партията на Българските комунисти, преподавател във висши учебни заведения.