„Бъди грамотен“ в Разград във вторник
„Бъди грамотен“ в Разград във вторник / netinfo

Поредният Есенен правописен маратон от кампанията „Бъди грамотен“ ще гостува в Разград на 16 септември, вторник – съобщават организаторите на инициативата – образователния портал Академика БГ. Събитието се провежда в Разград с подкрепата на община Разград.

Всеки желаещ ще може да дойде пред Общинския културен център от 11:00 до 14:00 часа и да провери правописните си умения. При лошо време събитието ще се състои във фоайето на сградата.

Организаторите са подготвили отделни тестове за различните възрастови групи. Могат да участват деца, студенти и възрастни. За всички, които решат правописните тестове без грешка, има награди. Участниците могат да получат и безплатна консултация по български език. Кметът на града Денчо Бояджиев ще поздрави участниците и ще награди първите отличници в правописния маратон.

Националната кампания „Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. В нея досега са се включили близо 35 000 души. Тазгодишният Есенен правописен маратон започна в София на 8 септември, Международния ден на грамотността.