„Шведска маса” разясни какво ни чака след изборите
„Шведска маса” разясни какво ни чака след изборите / Гинка Попова
„Шведска маса” разясни какво ни чака след изборите
74783
„Шведска маса” разясни какво ни чака след изборите
  • „Шведска маса” разясни какво ни чака след изборите

И започна вторият седмоднев от месеца последен на владетеля служебник Близнаший. В тези времена предизборни появиха се по агората разни патриции сладкодумни и обещания щедро зараздаваха.

Един обеща милион места работни, друг обеща да върне златото на народа и да го сприятели с голямата руска мечка, а трети със слова благи и хрисими за мир с вразите си помоли се, пък после призна си „Ако знаете как ми се иска да им го върна”.

Но понеже всеки повече от другите обещаваше, хората по агората чудеха се кого да слушат и тогава Онзи, Комуто Царе Пари и Патриарси Конграчулейшъни Сторват събра своите боляри, пък ги прати да чистят и кал да ринат след човеците от градовете и селата наводнени.

А от Великия болярски съвет на владетеля служебник Близнаший 750 милиона гроша раздадоха из страната с големина на длан човешка, тогаз от племената ПЕСоциалистически викнаха „Туй наши пари са и ония дето казваха, че държавата разсипали сме, лъжат като дърти цигани, щото пари оставихме много да ги харчат тия служебници близнашки”.

Тъй в месеца на обещанията слова елейни и сладки лееха се, а цената на пазара на гласове стигна до 50 гроша за глас един, глас народен, но не и Божи.

Така стигна се до петък, облаци покриха небето, а ято отлитащи щъркели изписа в несебата VOX POPULI VOX PAY, а роми благочестиви скандираха „Купуването и продаването на гласове престъпление е”.

Тогаз кон излая, крава изкукурига, куче изблея, а овца като славей запя, вредом вдигна се крамолическа пропагада, а родът человечески беше предаден на гибел телесно и погибление духовно.

И започна предаването „Шведска маса”, а двамата му водещи зълодяи и нечестивци Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон слова злостни заредиха.

В първото предаване от шести сезон на радио шоуто в ефира се появи гордостта на Тракия Джорджано. Чаровният синузит изрази отношението си към отиващото си лято със своя тотален хит „Къси гащи”.

Момъкът пя нещо за съчетание между къси гащи и море, скъп парфюм и слънце, скъп часовник и добър любовник. Заради последното Максимовсон и Калудовсон си признаха в ефир, че са мизерни любовници, защото не само, че нямат скъпи часовници, а изобщо нямат никакви.

Последва обаждане на Ведрият Радо, който обясни, че животът е прекрасен, всичко е добре и пожела успех на предаването. После затвори телефона, защото имал клиент.

Окрилени от пожеланията водещите радиоизпуснаха друг хит на Джорджано, озаглавен с многозначителното „Говориш ми мръсно”

Последва телефонен мост с бай Недко от Черноград, който сподели, че там всички работели здраво и слънчогледът бил висок по два метра. После говорителят на село Черноград отново припомни, че най-хубавите жени живеели в съседното село Тополица, което накара Максимовсон и Калудовсон да се размечтаят на глас за връзка с някоя тамошна мома.

Ники поиска думата, за да каже на водещите, че са агенти на Държавна сигурност, защото били от ЦСКА. На това двамата отвърнаха, че ведомственият отбор на ДС е бил някакъв клуб от Подуене, а не армейският отбор.

Последваха някакви странни възклицания „Ей, богуу”, но не стана ясно защо бяха казани. В този момент дежурният служител в регионалния клон на Центъра за психично здраве отново започна да пише доклад за психическото равновесие на водещите на „Шведска маса”

Премина се към кавър версия на хита „Детелини” в изпълнение на Стефифешън и за около три минути светът просто се превърна в тъжно и безмислено място.

Тук някъде се постави на обсъждане въпросът „Какво очаква България след 5 октомври”.

Фейсбукърите в профила на предаването дадоха разообразни отоговир от типа на „Чакаме 6 октомври”, Чакаме първа победа на Левски”, а фейсбукърът Борислав обясни, че очаквал след 5 октомври да се появи на Цецо тъща му. Никой не разбра кой е Цецо и коя е тъща му.

Ванко Терзиев позвъни и предрече, че след деня на изборите ще има коалиция „Кармазъ Гербер” и за целта според него щяли да се построят две атомни електроцентрали, за да имало за двете партии по нещо

В рубриката „Центрофуга” се появи младият кандидат-депутат Георги Тодоров, който обяви на всеосулшание, че си поставя за цел да влезе в Парламента от 28 позиция в листата на своята партия. Водещите естестевно го питаха колко гласа трябва да купи за тази цел, а той им отвърна, че нищо няма да купува, ами ще разчита на преференциален вот. На всичкото отгоре се оказа, че е образован и преуспяващ човек със собствен бизнес и капитали. За това Максимовсон и Калудовсон го накараха да докаже, че не е чорбаджия изедник.

Гостът обясни на двамата парии презрени в студиото, че е време в страната да се скъса с глупавото клише, че богат човек непременно означава лош човек. Звъняха и слушатели и питаха го разни неща, а той отговаряше им без окото му да трепне.

После слушателят Ники поиска водещите да направят класация на най-големите предизборни лъжи и предрече, че страната след 5 октомври я очаква голям мъжки трибуквеник.

Накрая Максимовсон и Калудовсон призоваха слушателите да не вярват на умни приказки на чужди хора, а да вярват на себе си. Ето така започна VI сезон на тъпото шоу „Шведска маса”.