Бронзов медал за Кристияна Кръстева от „Открити славянски игри
Бронзов медал за Кристияна Кръстева от „Открити славянски игри / Личен архив

Спортист №2 на Кюстендил Кристияна Кръстева заедно с Ивет Атанасова спечелиха бронзовия медал при синхроните, във възрастова група 15-16 годишни девойки на международния турнир „Открити славянски игри" в Минск, Беларус. Пред българските момичета на финала в синхрона, на почетната стълбичка се наредиха две руски двойки, а след тях останаха двойки от Беларус, САЩ, Русия, Мексико. Индивидуално, Кристияна Кръстева / "Евротрамп" / е девета при 13-14 годишните.
Българският национален отбор се завърна със 7 медала - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.


Другите двама кюстендилски състезатели- Яна Николова и Кристиян Петров, за които това бе първо участие с националния отбор се класираха на престижни места и се представиха много добре, като оправдаха доверието гласувано им от Българската федерация по батут.

Яна е шеста при момичета 11-12 години, а Кристиян девети при момчетата в същата възрастова група.


Двореца на спорта на беларуската столица Минск бе домакин на трети кръг от Световна купа по батут и акробатична пътека. Успоредно с него в международния турнир „Открити славянски игри" мериха сили по-малките състезатели. В състезанията взеха участие спортисти от 23 страни. Те бяха последна контрола преди Световното първенство в САЩ. Сили мериха големите имена в батута от всички бивши Руски републики, Китай, Япония, САЩ, Франция, Великобритания, Канада и от почти всички европейски страни.


Тримата състезатели на „Евротрамп" продължават подготовката си заедно със своите съотборници. През октомври им предстои финал на Държавното първенство в зала „Арена Армеец", а Кристияна е избрана да представлява България в най-многобройната категория 13-14 годишни момичета на Световното първенство в САЩ, Дайтона Бийч през ноември.
На 20 септември от 11 часа, в залата по батут на стадион Осогово, ще се проведе Ден на отворените врати в клуб „Евротрамп". Всички почитатели на батута и желаещите да опитат скоковете на сертифицирани уреди, нека заповядат, информират от клуба.