Лидерът на  БСП Михаил Миков посети общинската болница в Дупница
Лидерът на БСП Михаил Миков посети общинската болница в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Председателят на БСП Михаил Миков, кандидатите за народни представители от БСП Лява България за Кюстендилски регион Мая Манолова- водач на листата и вторият в листата д-р Иван Ибришимов от Дупница се срещнаха с управителят на общинската болница в града и персонала на лечебното заведение. Пред тях председателят на БСП Михаил Миков заяви, че достъпа до здравеопазване е фундаментален въпрос за справедливостта, който не дели хората.

 

 

 

 

 

 

 


„Много се радвам, че Дупница успя, благодарение на нашите съветници, на нашите народни представители, да запази общинската болница през тези години, в които отношението към общинските болници, към достъпа до здравеопазване в малките населени места беше израз на една политика само на икономическа целесъобразност. Здравето е повече от икономическа целесъобразност.

 

 

 

 

Достъпът до здравеопазване е въпрос за усещане за справедливост между хората в малките населени места и хората в големите градове", заяви пред медицинския персонал Миков. Той каза още, че ще продължат да подкрепят и работят за запазване на болницата и подобряване на условията.