Михаил Миков подкрепи листата с водач Мая Манолова и инвестиция за 1 000 работни места
Михаил Миков подкрепи листата с водач Мая Манолова и инвестиция за 1 000 работни места / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Председателят на БСП Михаил Миков посети Дупница и Кюстендил, като подкрепи усилията на водача на листата за региона Мая Манолова за привличането на инвестиция, за построяването на завод за автомобилни части. Проектът е на сериозна австрийска фирма, като при реализация ще се инвестират 20 млн. лв. и ще се създадат 1 000 работни места.


Миков посети Дупница, като има срещи в общинската болница и авторемонтния завод, където работниците са му съобщили, че не получават заплати, защото Столична община или по- точно Столичен автотранспорт не си плаща сметките от 3 години, за ремонтираните автобуси.
"Столична община се оказва голям длъжник. Дълговете на софиянци са доста големи. Явно се плаща подборно, на близки дружества, а други работят на вересия и работниците им не получават заплати.
Държавата трябва да има друго отношение към регионите. Дясната политика е несправедлива, тя обрича цели региони на мизерно съществуване, на миграция и демографска криза, а тук в Кюстендил нямам притеснение, че хората ще изберат по- справедливата политика", каза на пл. "Велбъжд" в Кюстендил лидерът на БСП Михаил Миков. Той бе на разпънатата днес предизборна шатра на площада, като иронизира друг партиен лидер и поиска от домакините си лента и ножица, с която да я пререже.


Водачът на листата на БСП- Лява България за 10- ти МИР- Кюстендил Мая Манолова
обяви състезание на Видински избирателен район, където водач е Миков- кой ще бие ГЕРБ по- убедително на предстоящите избори?
На въпрос на Дарик, каква е политиката на БСП към пограничните райони като Кюстендил и Видин, които се конкурират и по бедност, председателят на БСП отговори:
"БСП доказа, че с участието си в управлението гледа точно към такива области. И през 2005- 2009 г., и през последната година са многобройни проектите които бяха реализирани по инвестиционната програма в Кюстендилска област и благодарение на народните представители, но и благодарение на осъзнатата политика за балансирано регионално развитие, за равномерно развитие на България".


Топ проблема на хората от Кюстендилска област са работните места и доходите, допълни Мая Манолова.
"Михаил Миков е тук и за да подкрепи инвестицията, по която работим с народния представител от предишния парламент Иван Ибришимов за Кюстендил. Преговорите са със сериозна австрийска фирма за създаване на завод за автомобилни части, който ще осигури 1 000 работни места, за 20 млн. лв. МО предостави терен от 109 дка, ангажирани бяха г- жа Бобева и Агенцията за чуждестранни инвестиции, както и общинската управа.
Не е справедливо, хората които живеят в областните градове, извън София и в отдалечените райони, да нямат работа. Това е топ проблема на хората в Кюстендилска област- работни места и доходи. По това работихме с правителствата, с мандат на БСП и ще продължим да работим. Обещали сме при следваща инвестиционна програма ремонт на общинската болница в Дупница и на художествената галерия в Кюстендил, която е визитката на града", каза още водачът на листата на БСП- Лява България Мая Манолова.
Лидерът на БСП Михаил Миков раздаде десетки автографи и се снима със симпатизанти.