Сидеров: ГЕРБ, ДПС и БСП не искат хората да живеят достойно. Защо?
Сидеров: ГЕРБ, ДПС и БСП не искат хората да живеят достойно. Защо? / снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е срещнал със стотици граждани на Карлово. Пред събралото се множество той е заявил, че е поел ангажимент да направи паметна плоча на избитите от турците на 20 юли 1877г. над 2000 карловци, съобщава пресцентърът на партията.

„Това трябва да се опише в една голяма плоча с точна фактология, как са избивани, как е станало всичко това, как тука еврейската общност е извикала турците, след като е видяла, че няма руски войски. Как са дошли гаджалите и са избили карловския елит. Всичко това трябва да се опише на български и на английски, за да се помни, да се знае, и когато дойде чужденец да може да го прочете. Това е моята идея", е добавил Сидеров.

Пред карловци лидерът на "Атака" е заявил, че в 42-я парламент партията е защитавала интересите на работниците в приватизирания вагоноремонтен завод. „Атака" предлага поправка в Кодекса на труда, според която при добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника, работодателят е длъжен да му изплати поне 60% от брутната заплата, но според националистите ГЕРБ, БСП и ДПС го отхвърлят.

Партийният лидер е припомнил как ГЕРБ, БСП и ДПС са отхвърлили предложението на „Атака" минималната пенсия у нас да стане колкото мининмалната в ЕС, се казва в съобщението.

„Тези хора са се трудили, работили са, заслужават да живеят достойно. Защо не искате да живеят достойно? Е, ние искаме, ама няма от къде. Няма от къде ли? И тогава стигаме до кое? До колониалното робство. Защо няма от къде? Защото всичко, което печели пари е подарено на някоя чужда фирма и се изнася от България. И защото всичко, което работеше беше унищожено и сега вие, в Карлово, къде може да работите?", е попитал Сидеров и е припомнил как един министър-председател е предложил на уволнена жена, да си продаде златната халка, за да оцелее. Този същият министър-председател е нарекъл пенсионерите „лош човешки материал" и ги е обвинил, че са изяли фискалния резерв, се казва в съобщението на „Атака".

„Това е недопустимо. Само че сега виждам, че социолозите пак дават, че той щял да спечели най-много. Хубаво. Ще видим дали е така. Зависи от вас, зависи от народа, зависи от хората. Зависи от това доколко те си спомнят това презрително цинично отношение към тях. Доколко си спомнят замразяването на пенсиите по време на това управление и заканите сега това пак да се върне, защото сега имаме обещание токът да се вдигне", е заявил Сидеров.

Лидерът на националистите е бил категоричен, че „Атака" има принос в това да не се вдигне цената на тока, чрез поправката, с която се намалява печалбата на ВЕИ-тата.

Сидеров е подчертал, че „дясната" политика, провеждана от партията за европейско развитие на България, е лоша за народа и трябва да се смени". Трябва да се излезе от колониалното робство и да се върнем към производство, което дава продукт, смята той.

Националист номер 1 заяви, че "Атака" има план са спасяване на ВМЗ - Сопот. Руснаците са предлагали в завода да се произвеждат по лиценз техни продукти от военната промишленост, но правителството е отказало, твърдят от партията.

„Трябва да направим така, че на власт в България да дойде правителство и управленци като "Атака", които да кажат ясно - „ще възстановим държавни предприятия, ще върнем държавата в определени сектори, така че печалбата да остава в България", е добавил Сидеров.

Той е заявил, че ако "Атака" е на власт, ще върне ЕРП-тата в български ръце. Сидеров е призовал да се възстанови индустриализацията, да се вдигнат доходите, да се поканят инвеститори от Русия и Китай.

Лидерът на националистите отново подчерта, че „ни вкарват във война с Русия, и това е много лошо, защото ние сме кръвно свързани с Русия и тя е нашата освободителка от турско робство". Сидеров се обяви за референдум за членството ни в НАТО, защото това членство досега с нищо не е допринесло за нашата сигурност.

Сидеров е призовал българите да не продават гласа си на изборите, защото хората взимат сега по 50 лв за глас, а после още 4 години „колониалното робство се задълбочава". Той е бил категоричен, че в момента само "Атака" предлага правилният път на развитие.

„Убедени сме, че този път е верният. Това е пътят, който трябва да се следва и много хора ще дойдат на нашия акъл, помнете ми думите. Въпросът е да не губим време, че от една страна остаряваме и побеляваме, а от друга страна обезлюдяваме, демографски се сриваме и все по-трудно става да се възстановим. Знаете, че колкото повече време минава, толкова по-трудно може да се възстановят нещата, които са разрушени и да се построят наново. Изчезват и хората, които имат умения, отиват си цели поколения, изпускаме нещата. И затова, скъпи братя и сестри, давайте на вашите близки, които още не са се събудили един сигнал, един импулс, че трябва да гласуват сега за „Атака", защото гласуват за себе си по този начин.", е завършил Сидеров.