Кирил Добрев прави Клуб на габровските депутати
Кирил Добрев прави Клуб на габровските депутати / DarikNews.bg

„Поемам инициативата да направя клуб на габровските депутати, за защита на каузите на региона, които изискват подкрепата на всички ни, независимо от коя политическа сила сме", заяви пред журналисти кандидатът за депутат от коалиция „БСП - лява България“ Кирил Добрев.

"Време е ние, политиците, да спрем да мислим от мандат до мандат, защото има значими и важни проекти, за които трябва да се работи по няколко мандата. Може първа копка на тунела под Шипка да направи Бойко Борисов, а ние с Мишо Миков да му режем лентата.“

Според Кирил Добрев на хората, на бизнеса, на работниците им е омръзнало политическото говорене. Затова кампанията на БСП е различна от това, което правят другите. Организират се срещи очи в очи, тъй като понякога за политиците е неприятно и сложно да гледат хората в очите.

„Защото те могат да им посочат всички пропуски, които са направили. Но ние в БСП няма от какво да се срамуваме и предпочитаме тези срещи“, каза Кирил Добрев.

Изявлението се Добрев направи в присъствието на  лидера на левицата Михаил Миков, който дойде да подкрепи водената от него листа.

"Кирил Добрев е добрият избор за водач на листата и неговата кампанията върви динамично и енергично. Тя е поредица от срещи с хората, с представители на бизнеса, с работниците.

Бизнесът е изключително притеснен около събитията в Украйна и най-вече от санкциите към Русия. Оказва се, че голяма част от индустриалното производство на Габрово и региона намира пазари в Русия.“ Именно оттук са тревогите, че в случай на разпростирането санкциите върху индустриалните производства в България много хора ще изгубят работата си, а фирмите ще фалират", заяви Михаил Миков.

По думите му Габрово е славната част от индустриалната история на България и е един от регионите в страната, които имат бъдеще в това отношение.

„Именно в тази посока бяха разговорите ни с работодателите – какво може да направи държавата. Защото след 25 години либерално мислене всеки да се оправя сам, бизнесът също иска повече държава не за да свърши неговата работа, а да създаде условия и работа, иска стабилност и спокойствие“, изрази позицията си Миков.

Той не изпитва притеснения от голямата разлика между БСП и ГЕРБ, тъй като в предния парламент макар левицата да не е била първа политическа сила е участвала година и половина в управлението.

„Изборите не са надбягване или спортно състезание. Правенето на политика трябва да се оценява по възможността да налагаш решения и да постигаш решение.Това, което ме притеснява, е ескалиращата нестабилност и как страната ни ще излезе от нея", е позицията на Миков.

Той подчерта още, че и след тези избори БСП ще бъде незаобиколимият фактор в управлението на страната.

Според лидера на БСП отношенията на България като член на Европейския съюз с Русия винаги трябва да се разполагат в историческата плоскост, на базата на приятелството с руския народ, но винаги на първо място трябва да са интересите на България, които в момента стра дат.

„Очертава се спад в доставките и на газ и това е последицата от ситуацията, за която многократно предупреждавахме", обясни Миков.

"В момента трябва да се търсят нужни спешни решения и то от сегашния кабинет, преди да се е формирал следващият, как да се осигурят ритмични доставки на газ през зимата. Но в крайна сметка ситуацията още веднъж ще покаже колко е важен „Южен поток“ за страната ни, който трябва да се строи бързо. Служебният кабинет и следващият кабинет трябва да започнат строителството.“

„Нужни са спешни управленски мерки от настоящото правителство за решаването на жизненоважни проблеми, а не то да се занимава с уволнения в сектори, където нещата вървят добре“, допълни Кирил Добрев.

Водачът на габровската листа беше категоричен, че битката на „БСП - лява България“ е за две депутатски места. Той призова гласоподавателите от региона да не дават своя глас за екстравагантни партии и формации, които нямат шанс да изпратят габровски депутати в парламента.

„Моля Ви, не давайте и не продавайте гласа си за партии, които не защитават национални интереси и каузи“ - призова той.