Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС
Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС / netinfo
Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС
74948
Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС
  • Бойко Борисов: Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС

Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да могат другите да се съобразят с нас, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали по време на предизборния митинг концерт, по време на който беше представена кандидатската листа, водена от Цвета Караянчева.

Борисов призова към пълна мобилизация членовете и симпатизантите на партията, изпълнили площад „Освобождение”.  „Мобилизирайте се, трябва ни висок резултат. Иначе ви предричам тежък хаос в държавата, след два месеца – ново правителство и вече през зимата държавата няма да издържи. Дефицитът е над 4 процента в държавата. Това означава по Лисабонския договор да имаме санкции по процедура за свръхдефицит.  Да слагаме пари в Брюксел, не да вземаме. Само висок резултат.

Помогнете ни, за да можем да бъдем силни. А ние ще ви върнем със стабилност”, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му в противен случай трябва да се водят разговори с БСП, с ДПС, с реформатори, ако влязат, с „цензури”, и с всичките тези, които изброяват по телевизията. „Тогава бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: „А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден”?”. Искате ли да ми помогнете, да ми кажете „кой?“. И аз да задам този въпрос – „Кой?”. Или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата”? Едно от двете, няма много варианти”, предупреди Борисов.

„Понеже аз съм отговорен човек, партията е отговорна, колегите ми са отговорни, не искам да лъжа никого – или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник. Хайде, мобилизирайте се, ако изкараме 121, тогава знаете, ние възстановяваме фондове. Има една зависимост – дойде ли БСП и ДПС на власт, европейските фондове спират. Доказано! Дойде ли БСП на власт, банките фалират. Те обичат най-много парите на хората”, категоричен бе председателят на ГЕРБ.

Борисов определи състоянието на държавата като изключително тежко. „Никога ДПС нямаше да слезе от властта, ако не знаеше, че ситуацията е толкова тежка. Но те видяха, че с БСП управление не може да има. За съжаление в БСП нямат кадри, нямат експерти и само за година и два месеца ни върнаха там, където бяхме 90-та година. Фалити на банки, дефицити, задължения на енергийната система с над 3 милиарда и кусур”, коментира Борисов.

„Гласувайте за стабилна България с номер 9, защото за първи път в новата ни демократична история една партия, в лицето на ГЕРБ, ще спечели за втори път парламентарни избори с един и същ министър-председател – Бойко Борисов”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Той Бе категоричен, че България се нуждае от стабилно, отговорно правителство и само ГЕРБ може да състави такова. „Вярваме, че с подкрепата на българските граждани ще успеем да сформираме самостоятелен кабинет и ще върнем доверието на Брюксел и достъпа до еврофондовете. Но първо трябва да постигнем максимална избирателна активност, за да неутрализираме купения вот и страха от ДПС, който все още витае в Родопите“, подчерта Цветанов.

 

„На 5 октомври България ще се изправи на кръстопътя на промяната и всички ние, заедно, ще заявим, че искаме и можем да живеем в европейска държава. Държава без задкулисие, без политически репресии, без сянката на Пеевски, без призраци от времето на комунизма и дългата ръка на ДПС по най-високите етажи на властта“, посочи водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева. Тя припомни пред гражданите на Кърджали, че Станишев и Местан сключиха брак по сметка, за да се саморазправят с ГЕРБ. „Целуваха се на Орлов мост, прехвърляха си гласове, бламираха собственото си правителство и се опитаха да минират работата на следващия кабинет. Сега отчаяно се опитват да ни пришият коалиция с ДПС, но няма да успеят да променят онова, което е предначертано да се случи и то е, че ГЕРБ ще спечели предстоящите парламентарни избори и ще има пълно мнозинство в следващия парламент. Не вярвайте на онези, които ви заблуждават, че ще правим коалиция с ДПС. Такава коалиция никога не е имало, няма и няма да има”,  категорична бе Караянчева.