60 служители на район „Надежда повишават квалификацията си по проект на ОПАК
60 служители на район „Надежда повишават квалификацията си по проект на ОПАК / снимка: ThinkStock/Getty Images

60 служители на район Надежда" повишават квалификацията си по проект на ОПАК
netinfo
Общо 60 служители на район „Надежда", Столична община ще повишат квалификацита си в рамките на проект „Подобряване на професионалните умения на служителите и развитие на административния капацитет на общинската администрация на СО район "Надежда".

По време на официалното представяне проекта, екипът запозна аудиторията с ключовите му параметри като: финансиране от Оперативна програма „Административен капацитет" в размер на 88 137,46 лв., продължителност - 9 месеца и различна тематика.

Основна цел на проекта е повишаване на административния капацитет на общинската администрация на район „Надежда" чрез обучение за развитие на ключови и специални компетентности в съответствие със съвременните изисквания за качество и ефективност на извършваните дейности.

В Институт по публична администрация се проведени 31 вида обучения (354 получени Сертификата) по основни теми: Управленски умения в администрацията, Изграждане на умения по ИКТ компетентности, Управление на човешките ресурси, Правни аспекти и управление на административната дейност, Изграждане на ефективни комуникации в администрация, Финансово и стопанско управление, Умения за работа в екип. Специализираните обучения по Работа със специализиран софтуерен продукт Autocad (4 служители), Обучение по работа с медии (3 служители) и английски език (16 служители) са от съществено значение за постигане на специфичните цели на проекта. С тези обучения се цели повишаването на квалификацията и професионалните умения по материя, с която специализираната администрация си служи ежедневно. Провеждането на обучения по екипна ефективност, мотивация и лична ефективност е обосновано от поставените специфични цели на проекта - повишаване на професионалната компетентност на служителите от районната администрация и подобряването на координацията в структурата на администрацията.

Проект „Подобряване на професионалните умения на служителите и развитие на административния капацитет на общинската администрация на СО район «Надежда» , съгласно сключен Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с рег. №13-22-72/23.01.2014г., по приоритетна ос II "Управление на човешките ресурси", подпроритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11, финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд" .

60 служители на район Надежда" повишават квалификацията си по проект на ОПАК
netinfo