Футболисти не излязоха на терена за мач, защото отидоха на гроздобер
Футболисти не излязоха на терена за мач, защото отидоха на гроздобер / снимка: ThinkStock/Getty Images
Футболисти не излязоха на терена за мач, защото отидоха на гроздобер
75040
Футболисти не излязоха на терена за мач, защото отидоха на гроздобер
  • Футболисти не излязоха на терена за мач, защото отидоха на гроздобер

Toполовградският футболен тим Сакарски спортист спечели служебно с 3:0, след като неговите съперници от Раковски - Ивайлоград не се явиха на мача от местната областна футболна група. Оказа се, че ивайловградчани вместо да играят в събота мач, решили да използват почивните дни, за да приберат гроздето си, понеже се очаквало влошаване на времето.

На гроздобер, вместо на мач. Този избор направиха от ивайлоградския тим „Раковски". Топлото време през почивните дни се оказа по-подходящо за работа на лозето, отколкото на терена. Съперниците им от Сакарски спортист обясниха, че това не е първият път, когато не се играе футболна среща.

Старши треньорът на тополовградския тим Стефан Щерев допълни, че поне тази година са се обадили, че няма да дойдат:

„Миналата година ги очаквахме половин час да дойдат, а тази година се обадиха предварително, че няма да пристигнат. А все пак всеки е ангажиран с някакъв ангажимент и нормалното е да се обадят, при положение че не могат да дойдат. Аз мисля, че трябва да се търси отговорност на БФС в Хасково, за да разберат предварително този отбор може ли да участва, или не може. Лично аз от времето, когато съм водил нашия клуб, винаги страдам от съдийството, когато играем с Хасково. БФС в Хасково бутат своите отбори", обясни Щерев.

И докато заетите в земеделието футболисти от Ивайловград могат да се похвалят с добра реколта за тазгодишното вино, то колеги им от Сакарски спортист изпъкват с най-много висшисти във футболния елит на хасковската футболна група.

„До преди 5-6 години почти половината бяха безработни, обаче след това почти всички станаха висшисти и постепенно си намериха работа. Докато преди висшистите се брояха на пръсти, сега масово има висшисти. Имаме реализирали се в банковото дело, в педагогиката и в правото", уточни Щерев.

От ръководството на Раковски-Ивайловград не отговориха на обажданията на Дарик.