КНСБ събра на дебат кандидат-депутатите от област Габрово
КНСБ събра на дебат кандидат-депутатите от област Габрово / БСП

Сериозен дебат проведоха по инициатива на КНСБ кандидатите за народни представители от областта. На поканата на синдикатите се отзоваха водачите на листите на Коалиция “БСП лява България” Кирил Добрев, ПП ГЕРБ Цветомир Михов, ДПС Четин Казак, кандидатите за депутати на България без цензура Ивелина Йосифова и Пламен Недков и представители на други политически формирования.

След като изслушаха основните тези в меморандума на КНСБ, кандидат-депутатите имаха възможността да изложат своите приоритети и вижданията си както за развитието на областта, така и на страната. Както присъстващите, така и участниците в дебата приеха присърце призива на водача на социалистите Кирил Добрев, да се спре с партийното говорене и с мисленето от мандат до мандат, тъй като повечето от проектите в областта, които трябва да бъдат решени изискват повече време и обединени усилия и приемственост.

“Пътят може да е различен, но е важно да знаем, че целта ни е обща”, категоричен бе Добрев и призова колегите си да определят поне 5 основни приоритета за областта, за решаването на които да се работи заедно не само през предстоящия мандат, а и след това. Обект на най-сериозна дискусия се оказа темата за икономическото състояние на страната и региона, както и обезпечаването на бизнеса с кадри.

“Готов съм с предложение, което да помогне на бизнеса в Габрово да си осигури кадрите, от които има нужда”, каза Кирил Добрев и обясни, че това може да стане чрез отпускане на стипендии от страна на бизнеса в региона за млади хора, които да се обучават в най-нужните за местната индустрия специалности. Тези млади и квалифицирани кадри ще имат ангажимента след това да се върнат в компанията, която им е отпуснала стипендия, а самата фирма ще си възвърне вложените средства чрез данъчни облекчения. Предложението на Кирил Добрев получи широко одобрение от присъстващите на срещата представители на КНСБ, а и от неговите опоненти. Водачът на социалистите припомни и направеното за младите хора в последната година, чрез програмата, която им гарантира първо работно място.

Той бе категоричен, че от БСП ще посветят предстоящия мандат на младите хора, защото е много важно те да останат в страната ни и да имат възможност да се реализират тук. Темата за цената на тока и предстоящото му поскъпване също бе обект на дебата между кандидатите за народни представители. На въпрос от страна на присъстващите представители на синдикатите, докога ще бъде толерирана скъпата енергия от фотоволтаиците, която най-много товари сметките на хората, водачът на листата на социалистите Кирил Добрев отговори с конкретен пример.

“През 2009 г. тройната коалиция остави страната само с 6 мегавата електроенергия от фотоволтаици. През 2013 година, правителството на Пламен Орешарски пое управлението на страната с вкарани в експлоатация 1500 мегавата електроенергия от фотоволтаици. Това е енергия колкото за една атомна централа и именно тя е тази, която най-много оскъпява цената на тока”, категоричен бе Добрев.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!