Дневен център за възрастни хора изграждат в Сухиндол за 817 000 лв.
Дневен център за възрастни хора изграждат в Сухиндол за 817 000 лв. / снимка: Пресцентър - БСП

Дневен център за възрастни хора ще има в Сухиндол. Началото на строителството му дадоха общинският кмет инж. Пламен Чернев, бившият министър на земеделието и храните и ректор на Аграрен университет – Пловдив проф. Димитър Греков и кандидатът за народен представител от листата на "БСП лява България" инж. Георги Рачев. Новата придобивка за сухиндолци ще струва 817 000 лв., като финансирането е осигурено по мярка 321 по Програмата за развитие на селските райони.

За изграждането на Центъра за възрастни хора ще бъде използвана сградата на старото училище в центъра на града, която ще бъде изцяло реконструирана. Предвидено е да има лекарски кабинет, компютърна зала с достъп до интернет и телевизия, готварски кът и различни клубове по интереси. Намеренията на общината са в бъдеще там да бъде преместен и пенсионерският клуб. Около сградата ще бъде създаден парк с цветни алеи, беседки и пейки на площ 2 дка. Неговото изграждане започнаха във вторник официалните лица. Целият проект трябва да приключи до края на месец юни 2015 г.

"Само преди седмица направихме първа копка в Сухиндол по проект на стойност 730 000 лв. за рехабилитация на улици по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Днес отново сме тук, за да открием строителството на Дневен център, който ще бъде уютно място за отдих и социални контакти на възрастните хора. Похвална е инициативността на кмета, който в партньорство с държавната власт успява да привлече средства за облагородяване на своя град", каза кандидатът за народен представител от "БСП лява България" инж. Георги Рачев.