Миков почете септемврийците в Криводол
Миков почете септемврийците в Криводол / БСП Враца

„На 23 септември съм в Криводол, защото този ден през 1923 година е пропит с кръвта на 70 убити българи на Томин мост. Трябва да помним, че българският народ тръгна да защитава демокрацията от Деветоюнския преврат, от незаконното завземане на властта от българската десница, която днес се срамува да има своята история”, заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков.„Затова днес БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тръгва на избори със своята история, със своята кръв, тръгваме към една битка, за по-справедлив и по-свободен живот.”

По думите му именно тази история е довела до революционната съпротива на българския народ. Лидерът на социалистите подчерта, че БСП пази във времето своята история, защото тя е част от историята на лява България и по-голямата част на българския народ. По думите му 1923 г. е един прекрасен пример как народът се вдига, за да брани демокрацията. „Тогава комунисти, земеделци, социалдемократи  и хиляди безпартийни под общото име „народ”, тръгват да търсят свободна България. Тази борба е вечна и продължава и през годините на антифашистката съпротива 1941-1944 г., по време на социалистическото строителство и когато беше запален партийния дом, и когато беше разбито Народното събрание.”, каза лидерът на БСП на възпоменателния митинг в Криводол

Михаил Миков и кандидатите за народни представители от листа №22 от областите Враца, Монтана и Видин се събраха в Криводол на възпоменателен митинг по повод 91 години от Септемврийското антифашистко въстание. Миков  бе посрещнат от Иван Иванов- председател на Общинския съвет на БСП в Криводол. В митинга взе участие и председателят на Антифашисткия съюз в България Велко Вълканов. Вълканов призова, да се спре дясната реакция в България, като се гласува с №22 за „БСП лява България”.

В препълнения салон на читалището в Криводол актьорът Иван Налбантов изпълни поемата „Септември” от Гео Милев. Млади актьори  от Младежкото обединение на БСП в София представиха музикално-поетичен спектакъл.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.