Йордан Стойков се възстановява с нормални темпове
Йордан Стойков се възстановява с нормални темпове / DarikNews.bg, архив

Бившият депутат от левицата Йордан Стойков вече е прехвърлен от реанимацията на Военно-медицинска академия в София в травматологията на столичната болница, информираха от пресцентъра на левицата в Габрово. Оттам уточниха, че в момента възстановителният процес върви в нормални темпове.

Информацията научаваме от вестник "100 вести".

Йордан Стойков катастрофира тежко край Чирпан на 16 август 2014 г. на път за София, където него ден се провеждаше пленум на левицата. Колата му беше избутана в крайпътната канавка от неправилно изпреварваща го софиянка.

Епизоотологът на областта д-р Георги Гинев от Областната дирекция по безопасност на храните коментира пред вестник "100 вести", че се очаква до края на октомври хората да получат обезщетение за "син език".

"Изпратили сме осем досиета със 106 животни за обезщетения. Те са минали на проверка в Българската агенция по безопасност на храните и очакваме всеки момент да бъдат преведени сумите по банков път. След пристигането на парите в рамките на 72 часа ние трябва да извикаме хората да си получат от касата обезщетенията. Срокът за изплащането им е един месец от изпращането на досиетата", коментира още Гинев.

Тридневна стачка в ТЕЦ-Габрово. Протесът на енергетиците е заради заплаха от фалит, заради намалените изкупни цени на произвежданата от тях електроенергия - това е водещата статия на вестник "100 вести".