Мъж преби до смърт 70-годишен съселянин, убийството разкрито за 4 часа
Мъж преби до смърт 70-годишен съселянин, убийството разкрито за 4 часа / netinfo

Убийство, извършено в землището на село Синигер, беше разкрито за четири часа от криминалисти на РУ-Крумовград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Сигналът, че 70-годишен жител на селото не се е прибрал в сряда вечерта в дома си, бил подаден вчера около 8,30 часа.

Незабавно е била сформирана група от криминалисти и след четиричасови издирвателни действия полицаите задържали Х.Н./52/, който по-късно е преведен в управлението в Кърджали.   По първоначални данни убийството станало около 19,30 часа в сряда. Двамата мъже имали спор от битов характер преди време и при срещата им отново станало спречкване. По-младият пребил с юмруци опонента си, след което го натоварил на лекия си автомобил “Рено” и го изхвърлил в землището на село Голямо Каменяне.

 

Дежурна оперативна група, съдебен лекар и прокурор са извършили оглед на мястото на престъплението. Тялото на убития е транспортирано в кърджалийската болница за аутопсия. Автомобилът е иззет. Образувано е досъдебно производство за убийство под наблюдението на Окръжна прокуратура.