Представиха официално кандидатите за народни представители от партия „Нова алтернатива”
Представиха официално кандидатите за народни представители от партия „Нова алтернатива” / netinfo

Лидерът на ПП „Нова алтернатива” и водачът на листата за сливенски регион Петър Димитров представиха днес кандидатите за народни представители от 21 МИР - Сливен.

„Ние отправяме нашите послания към всички избиратели и по-специално към хората, които са патриотично настроени, към хората, които са отдали своя живот в служба на родината, на държавността, бивши и настоящи служители на МО, МВР, МВнР, хората, които обичат родината, отечеството си. Също и към хората от малкия и средния бизнес, които се занимават със занаяти, с микробизнес. Третата група, към която ние отправяме своите послание, това са хората, които са били репресирани, които са пострадали, които са били мачкани, арестувани, обвинявани по време на правителството на ГЕРБ, а и от следващото правителство. Към тях ние отправяме своето послание: „Стига толкова! Избавете се от страха. Те няма да бъдат вечно на власт и ние трябва да попречим да дойдат на власт” - заяви Цонев.

Партия „Нова алтернатива” се явява сама на тези избори, подкрепена от няколко сдружения, чиито представители са част от листите на партията по региони. „Ако успеем да влезем в следващото Народно събрание, категорично заявявам, че в никакъв случай не бихме направили коалиция с ДПС, БСП и ГЕРБ. Това са партиите, които вече са били във властта. Те нямат право да обещават. Всичко, което сега обещават, можеха да го направят докато бяха управляващи”, категоричен е Николай Цонев.

Пореден удар срещу сигурността на страната нарече лидерът на „Нова алтернатива” предложението увеличение възрастта за пенсиониране на хората, които пряко са ангажирани с опазване на националната сигурност. Според него предложението на служебния министър на труда за изменения в чл. 69 от Кодекса за социално осигуряване създават несигурност и демотивират хората, отговорни за опазването на реда и сигурността в страната. Това е дискриминация срещу хората, които са наети по чл. 69, защото, когато са стартирали своята професионална дейност, те не са знаели, че тези условия ще бъдат променени. Партията е стартирала подписка, против приемането на тази поправка, събрала само за ден над 1500 подписа. След приключването й събраните подписи ще бъдат внесени в МС и Президентството и ще се искат оставките на министрите на вътрешните работи и отбраната, които не защитават интересите на служителите в своите ведомства.

Водачът на листата за Сливенски регион Петър Димитров представи екипа си и оповести своя идея, изискваща общите действия на депутати и местна власт, за да могат средства по Оперативна програма „Развитие на селските райони” да бъдат отделени за Сливен. Според тази идея трябва да се потърсят начини Сливен да бъде обявен за район от селски тип и така да кандидатства за финансиране по оперативната програма.  „Ние имаме 44 села и сме най-голямата по площ община в страната, а не сме селски район, според сегашното законодателство и наредби. Това кара средният и малък бизнес на Сливен да инвестира другаде, защото там получава пари по Оперативната програма. Идеята дойде след срещи със сливенски бизнесмени и мисля, че ако народни представители и местна власт, в лицето на кмета и Общински съвет, се обединим, целта може да бъде постигната” - заяви Петър Димитров.

Само преди дни 11 общински съветника се подписаха под декларация, в която подкрепиха Петър Димитров като кандидат за народен представител. Подкрепа той получи от местното представителство на Съюза за стопанска инициатива на гражданите, предстои подкрепата на Регионалната занаятчийска камара.

Кандидатите за народни представители в 21 МИР Сливен на ПП „Нова алтернатива” са Петър Димитров, Стефка Шевкенова, Андрея Андреев, Яница Атанасова, Антон Добрев, Петко Приставов, Стефан Желязков, Стефан Петров, Йордан Балтов, Тихомир Кондев, Теодор Одрински и Филип Маринов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление