България без цензура блокира границата с Турция на 1 октомври сутринта
България без цензура блокира границата с Турция на 1 октомври сутринта / снимка: България без цензура

Николай Бареков подкрепя полицията и армията за запазване на ранното пенсиониране

Вчера бе проведена среща между ръководството на МВР и ръководството на „България без цензура" по повод планираната блокада на границата с Турция, съобщават от пресцентъра на политическата формация. Пред кандидата за народен представител и евродепутат Николай Бареков ръководството на МВР сподели опасението си от липсата на достатъчно охранителни полицаи, които едновременно трябва да пазят
границите на България, да охраняват блокадата, както и да съблюдават за реда при подготовката на изборния процес, защото едва 14 хиляди служители отговарят за 12 хиляди изборни секции, се казва в съобщението.

Ръководството на МВР изнесе статистика за преминаващите превозни средства на ГКПП Капитан Андреево, от която става ясно, че за денонощие преминават 123 автобуса и 1200 камиона. Същевременно през медиите достига информация, че автобусните транспортни фирми, превозващи пътници от Турция към България, се готвят да вдигнат количеството превози по повод празника Курбан Байрам и предстоящите предсрочни парламентарни избори, твърдят от "България без цензура".

Ръководството на „България без цензура" пое ангажимент пред МВР комендантите на блокадата, които са и водачи на листите в Бургас и Хасково, да извършат необходимото, за да запознаят директорите на ОДП-та какви са действията по осъществяване на блокадните действия на 1 октомври сутринта.


Николай Бареков заяви пред ръководството на МВР, че блокадата е крайна мярка, но най-голямата патриотична формация не може да остане безразлична пред опитите на ДПС и партията на Касим Дал (част от Реформаторския блок) да превърнат българската държава във филиал на Турция и Ердоган, се казва в съобщението. Там се допълва, че блокадата е и срещу изнудването на турски граждани да гласуват в България без да имат образователен ценз и без да осъзнават ясно какви са проблемите пред българското общество и коя партия най-адекватно може да ги реши в българското Народно събрание.

ББЦ подкрепи и справедливото недоволство на служителите на МВР и Министерство на отбраната срещу планираните от служебното правителство и ГЕРБ орязване на техните права и условията им за ранно пенсиониране.

Във връзка с предстоящата блокада Николай Бареков заяви, че представителите на "България без цензура" ще се съобразят със запазването на гражданските права, етническия мир, както и че няма да попречат на традиционно добрите търговски връзки между България и Турция.

ББЦ отправя призив към всички симпатизанти, които ще участват в блокадата, да не допускат крайни действия спрямо униформените служители на реда и останалите граждани. Ще бъдат взети необходимите мерки за недопускане на напрежение на самата граница, а комендантите на ББЦ ще бъдат в непрекъснат диалог с органите на МВР за начина на провеждане и пропускателния режим, по който ще протече блокадата. ББЦ ще разположи свои граждански патрули по границата, които непрекъснато да информират българските медии и общественост за туристопотока в наближаването на изборния ден.

"Призоваваме да бъдем бдителни за проникването на крайни елементи и провокатори в нашите редици", се казва в съобщението на партията.

В блокадата ще вземат участие всички националисти и участници в листите на ББЦ от Пловдивски, Хасковски, Старозагорски, Кърджалийски, Сливенски, Ямболски и Бургаски многомандатни избирателни райони. В блокадата е вземе участие и евродепутата и зам-лидер на европейските консерватори Николай Бареков.

От ББЦ канят всички граждани и медии на ГКПП Капитан Андреево на 1 октомври в 8.00 часа сутринта. Блокада ще бъде направена и на ГКПП Малко Търново, и ГКПП Лесово.