Милен Христов от АБВ: Основният проблем е липсата на държавност
Милен Христов от АБВ: Основният проблем е липсата на държавност / netinfo

Основните проблеми на Лудогорието са повече проблеми на държавата, всъщност основният проблем е липсата на държавност, на първо място АБВ предлага да се възстанови държавността. Това обяви в интервю четвъртият в листата на коалиция „АБВ – Алтернатива за българско възраждане“ Милен Христов. Той е на 38 години, работил е 16 години в системата на МВР, през последните години като разследващ полицай. Завършил е право, в момента е адвокат.

- С какво ви привлече АБВ?

- Не съм членувал в друга партия, АБВ ме привлече с основните си възгледи, които предлага за развитието на младежта. Посланията, които отправя партията към обществото са свързани с изразяване на ясна гражданска позиция, което дава предимство на младите хора да споделим нашите желания  и мечти.

- Кои са според Вас проблемите на региона и как АБВ предлага да се справим с тях?

- Проблемите на региона са повече проблеми на държавата и следват в малките общини и области. Основният  проблем е липсата на държавност, което АБВ на първо място предлага е да се възстанови държавността. Сред идеите на АБВ за справяне с кризата са: ефективна борба с енергийната бедност, реална борба с корупцията, реформа в данъците - високите доходи да се облагат с друг критерий, а ниските – не. Предвиждат се и промени в сферата на здравеопазването и съдебната власт, най-вече за нашата област развитие на инфраструктурата, ние сме на последните места в тази сфера. Също в нашата област видимо демографската криза е по-голяма от на други места, липсата на млади хора заради това,  че не се предоставят възможности за развитие в каквато и да е сфера. Това налага младите да емигрират в чужбина или други големи градове

- Законови промени ли трябват според АБВ или е достатъчно и спазване на действащите закони?

- Да, задължително промени във всички  области, но и задължително спазване на законите, действащи към момента. Целта е основно подобряване, но и по-добро прилагане, има закони и в момента, но не се спазват реално няма кой да ги контролира.

- А кой трябва?

- Би трябвало държавата или да има структура, която да води реална борба АБВ предвижда създаване на нова агенция, независима от политиците. Не ДАНС и БОП, а по-различна структура.

- Лидерска партия ли е АБВ, хората заради президента Първанов ли я подкрепят или заради идеите?

- Идеите са предложени от съответните лидери на партията – Първанов, Калфин – хора, доказали се в обществото. Идеите са много добри и се различават от идеите на която и да друга партия в България.

- Как оценявате хода на кампанията към момента?

- Имайки предвид, че АБВ нямаше структура, смятам, че е много добро нивото. Успяхме да създадем работеща структура за много кратко време. Смятам, че ще успеем и вече сме успели да привлечем доста много хора към нашата идея и се надявам да покажем много добри резултати на база евроизборите. Тогава имахме 752 гласа без структура, а сега с реална кампания нещата вървят много по-добре като се има предвид, че и не се субсидираме от държавата

- Очакванията ви за изборния ден какви са?

- Имаме 67 застъпника, няма да покрием всички секции, смятаме, че е и необходимо. Мисля, че ще успеем да покажем добри резултати, без да звучи нескромно надявам се поне 7 000 гласа в областта.