Комисар Николов: Няма признаци на живот около цеха
Комисар Николов: Няма признаци на живот около цеха / БГНЕС

По думите на Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението", пожарникари и полицаи веднага са тръгнали към мястото, след като е получен сигнал. Те заварват отломки от разрушенията в периметър повече от 500 метра от взривилия се цех, съобщава Нова телевизия.

„От двете сгради няма нито една. Разрушенията са изключително тежки", заяви главен комисар Николов. „Първият оглед показва, че няма признаци на живот около цеха".

Успоредно с това са започнали вторични взривове и ръководителят на операцията изкарва хората си на безопасно място. По думите на главен комисар Николов няма пряка опасност за населеното място, затова няма евакуация. Въпреки това е създадена организация за това, ако се наложи.

"Всички от оперативния щаб сме категорични, че опасност няма. Заводът е проектиран така, че при евентуален взрив и при една много тежка ситуация взривът да се насочи нагоре към планината и високо към небето, но не и към населеното място. И при най-тежките предположения, да няма повече от счупени стъкла", обясни Николов.

Той увери, че няма замърсяване на въздуха, което да е опасно за хората.

Източник: Novanews.bg