Временни нарушения във водоподаването до 20 октомври
Временни нарушения във водоподаването до 20 октомври / DarikNews, архив

Във връзка с ремонтни дейности на водоем "Любово", временно ще бъде нарушено водоподаването на някои габровски квартали и села.

За период от 14 дни - до 20.10.2014 г. водоемът ще бъде изключен, което означава, че системата ще работи без резервен обем вода.

В тази връзка, уведомяваме живущите в кварталите Болтата, Илевци, Бичкиня, Беленци, Негенци, Пройновци, Кряковци и в селата Орловци, Борики, Малини, Асени, Боженци, Трапесковци, Черневци, Кметовци, Съботковци, Стойковци, Стефаново и Жълтеш, че ще има периоди, когато водата ще спира. Тези периоди не могат да бъдат прогнозирани с точност, поради което препоръчваме на живущите, особено във високите части на изброените населени места, да се запасяват с достатъчно количество вода за по едно денонощие.

Община Габрово се извинява за причиненото неудобство.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габрово и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерството на околната среда и водите.

Повече подробности на сайта на проекта: waterprojectgabrovo.eu.

“Проектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма Околна среда 2007 - 2013”