Казанлъшките социалисти са против коалиция с ГЕРБ
Казанлъшките социалисти са против коалиция с ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

Казанлъшките социалисти са категорично против коалиция с ГЕРБ. Това е извода от дискусията, която се проведе късно вчера в рамките на разширеното заседание на Общинския съвет на БСП. В нея участваха близо 130 души, сред които членове на партийния съвет, председатели, представители на изпълнителните бюра на основните организации и кандидатите за народни представители от Казанлък в листата на „БСП лява България" за 43 НС от 27 МИР.

Както дългогодишните партийни деятели, така и младите социалисти изложиха своите категорични тези защо БСП да остане в опозиция. Участниците не се поколебаха да подчертават политическите разделителни линии, крайно противоположните действия и приоритети между БСП и ГЕРБ, а и предвид волята на избирателя от предсрочния парламентарен вот - БСП да остане опозиция, конструктивна и силна.

Дискусията започна с представяне на резултатите от изборите за община Казанлък от председателя на казанлъшката организация Николай Терзиев. Коалицията „БСП лява България" се нарежда на второ място с 18, 4%. Гласоподавателите, сравнени с евроизборите, са повече, но това не ни успокоява, каза Терзиев.

Изборните резултати по общини представи председателят на Областния съвет на БСП - Стара Загора Васил Самарски. БСП е първа политическа сила в Братя Даскалови, Гълъбово, Раднево и Опан. Самарски обобщи тенденциите, очертаващи се от последните два вота и посочи както добрите, така и тревожните практики, наблюдавани от социалисти по време на изборите в област Стара Загора.