Стотици с мотори, трактори и автомобили блокираха пътя за Македония на протест срещу мандата на ДПС в Кюстендил
Стотици с мотори, трактори и автомобили блокираха пътя за Македония на протест срещу мандата на ДПС в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Над 400 души  с мотори, трактори и автомобили блокираха при село Жиленци пътя за ГКПП- Гюешево и Македония, в знак на протест срещу даването на мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район.

Протестът започна с автопоход от Кюстендил, като се образува километрична колона, водена от рокерите от клуб "Нощни вълци".


Хората развяват български знамена и пеят патриотични песни на мястото на блокадата в село Жиленци.


Кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОС Иван Андонов и председателят на ХДП Ирина Репуц говориха пред събралото се множеството от импровизирана трибуна.

"Очаквам жалбата срещу разпределението на мандатите от Турция да бъде уважена, ако не всички от листата на ДПС в Кюстендил, с клетвени декларации да се откажат от мястото си в парламента", призова кметът на Кюстендил.

Дупничани блокираха за 15 мин. главен път Е- 79, при дупнишките барикади, от времето на началото на демократичните промени. Над 100 души протестираха срещу мандата на ДПС в региона. Издигнат бе плакат- Вън от системата Манолова- Местан. Около 10 000 души от областта са се включили вече в подписката срещу "Подмяната на вота".
Част от блокиралите пътя дупничани заминаха за София, където ще се включат в насрочения за днес протест пред сградата на ЦИК, организиран от инициативен комитет от Габрово. Хората се зарекоха да бъдат пред Народното събрание в първия работен ден на депутатите и да не допуснат Александър Методиев- Бат Сали в парламента.


Очаквайте подробности и Тема в снимки от блокадите!