Кирил Добрев: ГЕРБ и БСП - да, в името на България
Кирил Добрев: ГЕРБ и БСП - да, в името на България / DarikNews.bg

"От изборите насам никой не се опитва да гори мостове. Забелязва се, обратното - опити да се гради. Надявам се това да не е само поза. След 25 години преход всички политици трябва да намерим сила да си подадем ръка в името на обща програма и така нещата могат да изглеждат различно", заяви на пресконференция днес депутатът от коалиция БСП - лява България Кирил Добрев.

"Сигурен съм, че никой от политиците, без значение от коя партия, няма нищо против електората на ДПС. Настроенията са срещу елита на ДПС. Разговорите между ГЕРБ и БСП ще бъдат конструктивни, в името на това да се работи за България", каза още Кирил Дорбев.

"ГЕРБ и БСП - да, в името на България! Това го казах в интервю през 2009 г. преди кампанията. Сега мога да го повторя отново. Реваншизмът създава реваншизъм и се предава от поколение на поколение. Това не е добре. Цялата тази реваншистка история приключи по времето на Царя. Царят беше един изключително толерантен политик. Нямаше политическо напрежение. Осем години хората спряха да си говорят за политика, вървяхме напред. Дойде 2009 г. и Борисов първото, което направи бе да изгори мостовете. Днес забелязваме съвсем друг подход, настроен е по различен начин. Дай Боже да не е политическа поза. Защото когато спрат политическите скандали, тогава можем да вървим напред", коментира още народният представител.

Според Добрев за коалиции трябват две неща - коалиционна култура, която според него БСП има. Второто е характер, който БСП няма.

"Основните печеливши при скорошни избори са националистичните партии. Популизмът набира скорост. И аз не съм съгласен седмата партия да вкарва депутат от региона (ДПС, б. р.), но такъв е законът. Тогава нека променим този закон.

Рано е да погребваме БСП. Моето поколение и това, което идва след нас ще водим битка, за да запазим БСП. Защото това е най-социалната партия. Хората не ни вярват, че ние имаме силата да променим нещата, точно затова трябва да работим и да ги убедим", категоричен е депутатът от левицата.

Веднага след като се структурира новото Народно събрание Кирил Добрев ще реализира инициативата да събере всички габровски депутати.

"Да седнем и заедно да си подредим нещата. Готов съм да давам инициатива и да подкрепям техни в името на Габрово. Не ме интересува партия или политика. Всичко, което е добро за региона го подкрепям. Ако мога да ги накарам да представим инициативата заедно, ще е още по-добре".