БСП-Шумен се оплакаха, че техни активисти работили за други партии
БСП-Шумен се оплакаха, че техни активисти работили за други партии / netinfo

"Резултатът от изборите в Шуменска област кореспондира с това, което е в цялата страна", заяви Иван Иванов, който ще бъде депутат от 30 МИР-Шумен в новото Народно събрание. По думите му, резултатите на БСП са следствие от взаимодействоето на партията с ДПС. „Няма какво да се лъжем отлива на гласове от БСП беше предимно по тази причиниа. Смятам и че голяма част от партиите, които сега влязоха в парламента не са привлелки хора със своите програми, а с протестен вот, който наказа БСП за заиграването с този партньор", каза още Иванов. Той изрази очаклвания, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат в тясни взаимоотношения, допълвайки, че в дългосрочен план, на национално ниво социалистите няма отново да си партират с ДПС.

Иванов дори заяви, че активисти на БСП са работели за АБВ. Като пример той посочи началникът на Общински жилища и имоти Цанко Цанев, който е помагал по време на кампанията на Коалицията оглавявана от Георги Първанов. Иванов заяви, че няма да има изключвания на парийни членове, допълвайки, че който смята, че личните му възгледи не съвпадат с тези на партията е свободен да напусне.

Сред други причини за загубата на галсове той посочи доверието, което Коалицията АБВ и партията ан татяна Дончева „Движение 21" са получили на изборите.

Областният лидер на партията в Шумен Тодор Тодоров също заяви, че голяма част от симпатизантите на социалистите са прелели гласа си към новите политически формации. Сред причините за ниския вот за БСП-Шумен той посочи и неизпълнения в цялост мандат на кабинета Орешарски. Тодоров каза още, че има допуснати слабости и в партийните структури по места.

Лидерът на БСП-Шумен заяви, че до края на месеца ще се проведе събрание на основните партийни организации, след което ще последва заседание на областния съвет на БСП.