Мартин Митев: Негласуването връща като бумеранг проблемите при хората!
Мартин Митев: Негласуването връща като бумеранг проблемите при хората! / archive.dariknews

На пресконференция с журналисти, общинският председател на ГЕРБ-Плевен Мартин Митев се обърна към гражданите, които трайно не отиват до урните в изборния ден с апел да се включат в изборния процес в страната.

Той сподели, че в множеството си предизборни срещи е разговарял включително и с хора, които категорично отказват да гласуват в знак на протест и като своеобразно наказание за политиците.

"Тези хора трябва да разберат, че не наказват политиците, а наказват себе си", каза Митев. Той коментира, че негласуването означава нестабилност на държавата, предвид сегашната ситуация в страната относно това, ще има ли или не кабинет. Митев назова и някои от проблемите, до които би довело несъставянето на ново правителство, които от своя страна като бумеранг се връщат при гражданите.

"Не наказвайте политиците, скъпи граждани! Така наказвате само себе си", каза Митев и апелира за активно участие в изборния процес в страната, независимо, какви точно избори се провеждат в дадения момент.

Като разгромяваща победа над БСП определи Мартин Митев резултатите от отминалите избори. Той каза, че в община Плевен ГЕРБ има с 10 000 гласа повече от тези на БСП, а в град Плевен разликата е от 18%.

Той отбеляза, че в населените места в общината като цяло, ГЕРБ е втора политическа сила и то след ДПС и остави без коментар факта, че ДПС печели в населени места, почти без етническо турско население.