Кирил Добрев: Станишев вкара търговците в храма
Кирил Добрев: Станишев вкара търговците в храма / DarikNews.bg

България има нужда от стабилно правителство, заяви в ефира на БТВ депутатът от БСП Кирил Добрев. Да забравим реваншизма и отмъщението, призова той.

"Смятате ли, че по време на управлението на Тодор Живков, ако през няколко години се сменяха правителствата и всяко ревизираше предното, щяхме да имаме всичко, което е построено. Може ли демографския проблем да се реши за 4 години?" - риторично запита Добрев.

Той призна, че е била грешка позицията на БСП през 2013 година "никога повече ГЕРБ". Добрев пожела да пропусне отговор на въпроса за коалицията с ДПС, въпреки че припомни своята категорично отрицателна позиция за сътрудничеството между двете партии.

Кирил Добрев откровено призна слабостите в работата на партийното  ръководство.

"Всеки трябва да носи отговорност. Станишев трябваше да участва в първото заседание на Изпълнителното бюро. Станишев вкара търговците в храма, вкара БСП във вътрешни битки, заради него загубихме 100 000 гласа. Сега Първанов има група в парламента, а БСП над 100 000 гласа по-малко.

Кой водеше вътрешнопартийната битка, кой изстиска партията като лимон, в името на това да бъде лоялна (към управлението през 2013 г. б. р.). Аз със Станишев съм говорил когато всички мълчаха, казвал съм си мнението за неговото обкръжение".

Фараони, нарече Добрев тъй нареченото обкръжение на Станишев и показа снимки от стари конгреси на БСП, за да илюстрира липсата на смяна на управленските кадри. "Има хора, които са в партийното бюро от 1990 година", възмути се Добрев.

"Партията трудно приема такива изяви, но след няколко години няма да има на кого да говоря", допълни Добрев и изнесе информация за нисък процент (6%) млади хора, гласували за БСП.

"Това са деца на членове на БСП", смята депутатът. На тези избори БСП е нямала кауза, рухнал е мита за организационното състояние.

"Тази партия ще я променя, нашето поколение е загубено, но трябва да мислим за младите хора", категоричен бе Кирил Добрев.