БСП Враца - недоволни от съпартиец
БСП Враца - недоволни от съпартиец / Дарик Враца

Областният съвет на БСП Враца изрази несъгласие с изказванията на Кирил Добрев, направени тази сутрин в ефира на национална телевизия. Декларацията, изпратена до Михаил Миков, Националния съвет на БСП и медиите се казва:

„Областният съвет на БСП – Враца категорично се разграничава от нападките, отправени в ефир от Кирил Добрев към секретаря на НС на БСП Катя Николова.

Като дългогодишен отговорник от ИБ на НС на БСП за Врачанска областна партийна организация тя е проявявала принципност и отговорност, вслушвала се е и се вслушва в предложенията на структурите на партията и нейните членове. Проявила се е като изключително честен, неподкупен, скромен и диалогичен човек. Тя живее с проблемите на БСП и отдава всичко от себе си за тяхното решаване.

Смятаме, че обвиненията към нея са неоснователни и прибързани.

Колкото до старите лица в БСП и посочените примери смятаме, че и др. Кирил Добрев също от дълги години е парламентарист и член на висшето партийно ръководство. Но ние не го причисляваме към категорията „стари лица“, защото съдим хората по техните достойнства и принос за партията, а не по стажа им в различни органи.