Шок и Ужас!!! Водещите на „Шведска маса” са политически назначения
Шок и Ужас!!! Водещите на „Шведска маса” са политически назначения / колаж: Атанас Аргиров
Шок и Ужас!!! Водещите на „Шведска маса” са политически назначения
75643
Шок и Ужас!!! Водещите на „Шведска маса” са политически назначения
  • Шок и Ужас!!! Водещите на „Шведска маса” са политически назначения

И отпочна се нов седмоднев в земята с големина на длан човешка. Тогаз три деви амазонки проводи гербератор Ленторезец Първокопник на маса кръгла да седнат и преговори да преговорят с вождове на другите племена седем, дето в Разнородното събрание бяха влезли.

Първом с племената ПЕСоциалистически говореха, но не разбраха се, после с племената депесейски хортуваха, но и с тях хич даже не спогодиха се. След туй пред амазонките гербераторски явиха се вождове реформаторски и на езици различни говореха и до разбирателство изобщо не стигнаха. Но ето че на масата кръгла вождове патриотни застанаха и с всичко съгласиха се и глашатаите медийни ерихонски възвестиха „Имаме съглашателство” и възрадваха се едни, че болярски съвет ще има, а други натъжиха се.

Пък по агората човеците чудеха се защо патрициите и сенаторите тъй в тайна говорят си, щом уж за доброто на човеците и за хората грижат се, но отговорено не им беше.

Тъй стигна се до петък, когато слънце изгря, миризма на чесън зловонна пропълзя по градове и села, а по небето птици с телата си две букви ББ изписаха, крава изблея, магаре изкукурига, куче измуча, котка изцвили, а след тия знамения страшни предаването „Шведска маса” започна, вредом рев, вой и скърцание със зъби чу се и родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

В началото двамата водещи зълодяи Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон заломотиха глупости страховити.

Двете радиоизчадия радиоизпуснаха в ефира хита на Бисер Киров „Моя късна любов” от младежки фестивал през далечната 1981 година. И тринайсетте слушатели на предаването се облещиха, защото не можеха да повярват, че такава глупотевична песен, от която се е отказал дори самия и композитор и певец, се излъчва.

Последва прочутия афганистански рап „Дюння”, с който Максимовсон и Калудовсон поздравиха всички патриоти. После двамата разсъждаваха дали трябва да има час по патриотизъм в българските училища и тезите им бяха тъпи, безумни и идиотски.

По време на разсъжденията им се чу, че Петко Росен бил взривил християнска църква в Поморие, за което патриотично насторените  слушатели поискаха водещите да бъдат бити на площад „Тройката”.

Ни в клин ни в ръкав се изля парчето на Джорджано „Ти ме кефиш така”, а след него смертелният хит на Йорданка Христова „Есенни плажове” умъртви слуха на малцината дръзнали да останат на честотите на предаването.

Докато се опомнят и бяха цапардосани с песента на Панайот Панайотов  „Пейте другари чавдарци”, от която изпълзя такъв нафталинен мирис на комунизъм, че се не траеше.

В един момент се стигна до основната тема на предаването. „Кое е по-лошо? Политическите назначения или политическите уволнения”

Ники позвъни, за да призове икономистът Лупи да стане министър на икономиката. После обясни, че не трябва да има нито политически назначения нито политически уволнения, а само независими професионалисти на ръководни позиции. На това и двамата водещи презрително изсумтяха, защото и двамата всъщност са били назначени за радиоводещи по политически причини.

Радо Ведрия обясни, че не е възможно един министър да е завършил колеж в САЩ, който се намира извън класаццията топ 1300 на американските учебни заведения и да се чака от същия министър да направи нещо.

Слушателят призна, че ако бъде назначен самия той като министър, веднага ще се корумпира.

Борката поиска думата, за да обясни, че и най-големият мошеник да стане канцлер на Германия, няма да открадне дори 1 евро, защото в страната има строга съдебна система, а в „българската болшевишка кочина” дори най-свестният човек почвал да краде, защото нямало съд. Накрая Борката поиска Бареков за премиер и Сидеров за президент.

Радо Ведрия се вклини отново в ефира, само за да добави, че ББ е най-малкото зло, а народът ни е идиотски.

След него Стефан Петров порица водещите, че се правят на по-млади, отколкото са. Разясни ,че най-добрият бизнес в България е да си политик. Също така обясни на потъналия в бригадирски спомени  Весо Максимовсон, че на ученически бригади се е прибирала и реколтата от памук. Тук някъде последната нишка смисъл на предаването окончателно се скъса.

В резултат на това „Шведска маса” се саморазпусна за една седмица.

Чуйте я в звуковия файл под снимката