Излекуваха американски ТВ оператор, болен от ебола
Излекуваха американски ТВ оператор, болен от ебола / снимка: БГНЕС

Операторът на американската телевизия Ен Би Си Ашока Мукпо, който бе заразен с вируса на ебола, е излекуван и ще напусне болницата в Небраска, където се намира, предаде Ройтерс, цитирайки лечебното заведение.

Операторът, заразил се с вируса, работеки в Западна Африка, бе настанен в болницата на 6 октомври. Той е вторият пациент с ебола, успешно лекуван в Медицинския център на Небраска.

Междувременно окончателно бе потвърдено, че испанската санитарка Тереса Ромеро, първият случай на заразил се извън Африка, вече не е носител на вируса, предаде Асошиейтед прес. От болницата "Карлос Трети" в Мадрид съобщиха, че вече не е носител на вируса вторият тест за ебола на Ромеро е отрицателен. Тя е била лекувана с преливане на кръв от пациент, преборил се с болестта.

Добри са новините и за първата американска медицинска сестра, заразила се с ебола в Тексас, обслужвайки болен. Състоянието на Нина Фам се подобрява, съобщиха от клиниката край Вашингтон, където тя бе настанена в петък миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Източник: БТА