Очертава се коалиция ГЕРБ – Реформаторите – ПФ
Очертава се коалиция ГЕРБ – Реформаторите – ПФ / снимка: БГНЕС, архив

Реформаторският блок дава все по-ясни сигнали, че ще приеме за свой партньор Патриотичния фронт и заедно с ГЕРБ ще сформират тройна коалиция.

След снощната среща в централата на ГЕРБ, днес депутати и лидери на партии в Реформаторския блок се събраха в сградата на СДС в столицата. Там са обсъдили правилник за работата на реформаторската парламентарна група и процедура за избор на председатели.

Въпреки първоначалните резерви на председателя на Народна партия „Свобода и достойнство" - Корман Исмаилов, за партньорство с Патриотичния фронт, блокът започна да променя позицията си.

„Ще положим максимални усилия да получим гаранции да се постигне едно стабилно проевропейско, проевроатлантическо мнозинство", заяви след срещата Исмаилов.

Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите" посочи, че „това, което ни събира е много повече от това, което ни разделя" И по думите му Патриотичният фронт, „като коалиционен партньор в едно дясно-центристко правителство, е приемлив вариант".